Cine nu și-ar dori o pufoșenie ca mine?

Felicitări, aveți cea mai drăgălaşă pufoşenie! aud şi mă opresc din plâns. Ceva…ceva mă face să ciulesc bine urechile. Poate vocea asistentei, poate cuvântul drăgălaşă…sau poate întâlnirea cu mami!

Am uitat să mă prezint…eu sunt Sofia, prințesa familiei. Numele mi l-a ales surioara mea, care o iubeşte pe prințesa cu acelaşi nume.

O pufoşenie apare în familie!

Când am deschis ochişorii, nu am văzut altceva decât lacrimile din ochii mari ai mamei. V-am spus că mai am o surioară…cu toate acestea, mami a plâns când asistenta m-a pus pe pieptul ei, a plâns de parcă eram primul ei bebeluş. Daaa…s-a emoționat foarte tare, m-a umplut de pupici pufoşi. Dar cum să nu o facă? Voi ați fi rezistat când ați fi văzut acel zâmbet gingaş pe care i l-am aruncat?

Încă din acel moment m-am simțit tare răsfățată, alintată, iubită, drăgălată. Iubeam la nebunie să stau la pieptul mamei, căutând cu gurița mea mică laptele ce mă făcea mare. Mă uitam cu ochişorii mei rotunzi direct în ochii mamei, era o legătură ce ne unea…De parcă cordonul ombilical nu ne separa, nu era tăiat…încă ne lega.

În sânul familiei

Am ajuns acasă şi am făcut cunoştință cu toată familia. Pe tati îl mai văzusem la spital…mă înțepase uşor cu barba lui…M-am uitat curioasă la Ante, deci ea era surioara mea de care îmi tot povestise mami. Este cam geloasă pe mine…și are de ce să fie. Eu am…obrăjiori pufoși numai buni de pupăcit, am gropițe în obrăjiori, copănele pe care tati mereu mă sperie că mi le papă…eu nu trebuie decât să plâng puțin și mami mă ia în brațe.

Mami, este atât de frumoasă, o aud pe Ante…dacă ar ști ce gândesc nu ar mai spune asta sigur 😛 Și este atât de pufoasă…este mai pufoasă decât cea mai pufoasă brânzică a cărei mare fan sunt, Brânzica cu somon Delaco. Și este yammmyyyy…delicioasă de pufoasă. 

pufoșenie

Mă trage de fălcuțe în timp ce spune asta, ceea ce mă face să plâng, iar pe mami să o certe. Hmmm…evrika…am descoperit cum pot să scap de o surioară. Și cum poate ea să mă compare cu o…brânzică!!! Oare ce este o brânzică? Nu contează…eu știu că sunt cea mai pufoșică! Asta am aflat prima dată când am pășit în această lume!

Oare nu sunt aceștia cei mai pufoși obrăjiori pe care i-ați văzut? Eu zic că da…la fel spune și mami…la fel spune și tati. 🙂

Ante, fugi la joacă…lasă treburile pe seama mamei!

Cu surioara am avut ceva de furcă…făcea tot posibilul să fie numai pe lângă mami, încerca să o ajute la absolut totul…încerca, pentru că nu îi reușea întotdeauna. Nu vreți să știți ce s-a întâmplat când a încercat să îmi schimbe scutecul! Nu numai că s-a murdărit ea, dar m-a murdărit și pe mine și păturica de pe pat, de am crezut că mami va face infarct. Și era o păturică de un alb imaculat, pufoasă de îți era mai mare drag să stai pe ea. Nu știu eu exact ce este un nor pufos, dar mami spune că, de câte ori se așează pe păturică se imaginează pe un nor pufos deasupra lumii, cu vântul care adie ușor peste copacii abia înfloriți.

Mami nu prea știa cum să reacționeze…Ante, cu ochii ei mari, îi spunea că a vrut doar să ajute…să fie utilă. Buza de jos îi tremura…mai avea puțin și începea să plângă. Eu mă amuzam de situație. Până la urmă a venit tati, ne-a luat pe amândouă la baie și ne-a spălat. A trimis-o pe mami la bucătărie, „să nu facă vreo criză” și a schimbat pătura de pe pat. A rugat-o pe Ante să o ajute pe mami numai la treburile pe care le putea face, la cei 4 anișori pe care îi avea. Și a salvat situația!

Acum am crescut, am crescut înconjurată de iubirea familiei. Împreună cu Ante, suntem precum yin și yang…nu facem nimic una fără cealaltă, ne iubim foarte mult, dar ne și certăm în aceeași măsură. Încă o disperăm pe mami…care ne iubește la fel de mult și ne iartă toate prostioarele pe care le facem.

Ador prietenii pufoși de la Delaco

Și apropo de brânzica pufoasă Delaco, să știți că am devenit și eu fan. Ante avea dreptate…este atât de pufoasă, de bună, de gustoasă. Are un gust pe care nu știu cu ce aș putea să îl compar. Nu trebuie decât să iei o singură linguriță și te asigur că nu o vei lăsa din mână până nu o vei termina. Brânzica pufoasă cu smântână este preferata mea, dar dacă nu mai avem accept și cu somon…pufoasă să fie! 🙂

*sursa foto: fanbranza.ro, arhiva personala

Articol scris pentru proba nr 2 din Spring SuperBlog!

7 comentarii


  1. Iubesc brânza pufoasa de la Delaco, dar cu astfel de comparatii cred ca o voi adora pe veci. Stiu ce-nseamna sa fii sora mai mare și sa ai o pufoșenie in grija. Va pup pe toti! Fug sa imi fac o felie cu branzica.

    Răspunde

    1. Hmmm…ce pofta mi-ai facut…ia sa vad daca mai am si eu vreo branza pufoasa prin frigi…fetele astea rad tot..nu prea mai apuc nimic, decat daca pitesc 😛 Te pupam si noi :*

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.