Transfăgărăşanul, România are locuri minunate!

Transfăgărăşanul este un traseu spectaculos. Are foarte multe obiective interesante de arătat. O vizită aici te face mândru că eşti român.

Transfăgărăşanul – un itinerar interesant

Este unul dintre cele mai celebre drumuri din România. Este extrem de cunoscut chiar şi în Europa, în special datorită înălțimii la care acesta a fost construit. Este celebru pentru peisajele extraordinare şi numeroasele serpentine. Drumul este fantastic, străbate munții Făgăraş, care sunt cei mai înalți munți din România. Transfăgărasanul are o altitudine de 2042 de metri, este al doilea drum din România ca altitudine, după Transalpina.

Având în vedere numeroasele serpentine, viteza medie este de maxim 40 km la oră. Datorită altitudinii aici au loc căderi masive de zăpadă şi există riscul de avalanşă.

Acest drum interesant a fost construit între anii 1970-1974. S-au făcut imense eforturi din partea soldaților, dar şi a muncitorilor. Cu muncă asiduă s-a reuşit să se creeze un drum în creierul munților. Mi se pare fantastic! S-au pierdut foarte multe vieți omeneşti, însă efortul tuturor a condus la acest spectaculos traseu, care situează România pe locurile fruntaşe la obiective de vizitat. Anumite surse spun că oficial numărul era de 40 de morți, însă numeroşi oameni care au lucrat la acest drum povestesc că numărul celor decedați este de ordinul sutelor.

Întâlnim aici numeroase obiective turistice. Avem Lacul şi Cascada Bâlea, Lacul şi Barajul Vidraru. O minunăție a naturii este Cascada Capra, Masivul şi Lacul Capra, Cetatea Poenari. Putem vizita Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, care este deschis doar pe timpul iernii, masivele şi traseele montane din jurul Transfăgărăşanului.

De fiecare dată când simțiți nevoia de a evada într-un spațiu de vis, dați o fugă pe Trasfăgărăşan. Este minunat, nu vă veți sătura de el…Vă veți întoarce iar şi iar…Aici totul este minunat, aerul pe care îl respiri, priveliştile deosebite, țara noastră minunată!

Lasă un răspuns