Somnul pentru copii este esențial pentru dezvoltare, pentru o creştere armonioasă.
Fiica mea se trezeşte de obicei după ora 8:30-9. Asta în zilele în care nu merge la cămin. De două săptămâni însă o ține într-o îmbolnăveală continuă. Mai întâi a avut o enterocolită urâtă,care ne-a obligat să stăm şi vreo 4 zile în spital. De acolo, a cules o laringită la fel de urâtă. Astăzi când mă aşteptam să doarmă mai mult, s-a trezit la 6:30 cu o durere de ureche.
Suntem în formă! Urmează un nou tratament, cu siguranță. Dar să revenim la somn. Copilul are nevoie de cât mai multe ore de somn.
Somnul este esențial pentru toți copilaşii
Un bebe va dormi aproape toată ziua şi toată noaptea. La vârsta lor, bebeluşii au nevoie de cât mai mult somn. O dată cu înaintarea în vârstă, el îşi va forma singur un program de somn.
Un copil care abia a început şcoala, cum este fiica mea cea mare are nevoie de somn ziua. Astfel se va odihni şi va fi capabilă să înțeleagă toate lucrurile care sunt noi pentru ea. De asemenea, somnul de noapte nu trebuie neglijat. Copilul trebuie să fie în pat la cel târziu ora 21:30, astfel încat la ora 22 să doarmă deja.
Un copil care nu doarme suficient de mult nu se poate concentra. Este un lucru pe care l-am văzut chiar la fetița mea. Sunt copilaşi care încă de la vârsta de 5-6 anişori refuză să mai doarmă ziua. Însă vă spun din proprie experiență că este foarte important de explicat copilului de ce este somnul un factor esențial pentru el. Nu trebuie neglijat deloc acest lucru!
Din fericire, noi am înțeles perfect avantajele somnului de la prânz şi foarte rar se întâmplă să sărim peste. Atunci când trebuie să mergem urgent undeva şi nu are cum să doarmă. Atât!
Mămici, voi vă învățați copiii de beneficiile somnului?