Deşi este un film vechi, vă recomand să vizionați Ultimul Împărat. Este povestea reală a lui Aisin-Gioro Pu Yi, cel din urmă împărat din dinastia Chineză Ching. Acesta a fost încoronat la vârsta de 3 ani, fiind adorat de 500 de milioane de oameni. În final a fost forțat să abdice, Pu Yi sfârșind în obscuritate, un simplu cetățean al Republicii Populare.
Este un film de o splendoare vizuală unică, o fascinantă călătorie într-o altă lume. Filmul a câștigat nouă premii Oscar, învingând la toate categoriile la care a fost nominalizat.
Ultimul împărat, o fascinantă călătorie într-o altă lume
Căutarea identității lui Pu Yi, ultimul împărat al Chinei, este făcută printr-o frumoasă artă cinematografică.
Împăratul a trăit aproape întreaga sa viaţă într-o izolare dulce sau amară. A fost un monarh-copil, ascuns în palatele izolate ale Oraşului Interzis. A urmat ostatic de lux al japonezilor în timpul existenţei statului-marionetă Manciukuo şi în final deţinut într-o închisoare chineză. Personajul principal a fost lipsit ani la rândul de legătura cu viaţa. A trăit o viaţă diferită de viața supuşilor săi. După spusele unora, prezenţa sa în mijlocul oamenilor seamănă cu cea a unei vaze Ming într-o construcţie din oţel şi sticlă: este frumoasă, dar nu se potriveşte acelui loc.
Ultimul împărat dispare încetul cu încetul din istoria Chinei, la fel de discret aşa cum a trăit. Un film cu o trăire de viață emoționantă, un film ce poate fi considerat şi o lecție de istorie. Este un film extraordinar, o capodoperă. În film se mai vorbeşte şi despre secretele din interiorul cetății interzise.
Dacă vă doriți să vizionați un film bun, un film de top ten după părerea mea, atunci nu vă faceți planuri pentru diseară. Pregătiți un castron mare de popcorn şi instalați-vă comod în fața televizorului, la ora 20, pe Happy Chanel. Chiar merită văzut!