De Dragobete iubește românește!

Nu se putea să se încheie ziua de astăzi, de Dragobete și să nu zic și eu un La mulți ani tuturor îndrăgostiților! Astăzi toate floricelele frumos aranjate în buchețele au ajuns în brațele persoanelor dragi. În această zi, ne-am simțit iubite, răsfățate, am primit cadouri frumoase de la iubiții noștri. Ne-au arătat cât suntem de importante pentru ei! Ne-au demonstrat iubirea lor, ne-au șoptit-o la ureche, au strigat-o în gura mare…fiecare cum a crezt de cuviință…

Dar ce este Dragobete și de unde vine?

Sărbătoarea iubirii, Dragobetele este sinonim cu tinerețe, iubire și veselie. Dragobetele este un personaj străvechi, cunoscut și sub numele de „Cap de primăvară”, „Năvalnicul” sau „Logodnicul Păsărilor”, nimeni altul decât fiul babei Dochia. Un tânăr extrem de chipeș și de iubăreț, care seducea femeile ce îi ieșeau în cale. El a rămas în mitologie ca fiind simbolul suprem al dragostei autohtone.

Dragobete

Ca un vestitor al primăverii, Dragobetele trebuie întâmpinat neapărat cu flori. Astfel, în trecut, în această zi de sărbătoare, tinerii se îmbrăcau frumos și se strângeau în păduri. Acolo culegeau flori pentru fete. La prânz, fetele porneau în fugă către sat, iar baieții le fugăreau, încercând să le prindă și să le sărute. De aici…Dragobetele sărută fetele.

Dragobetele este o zi a fericirii, este interzis să plângi! Toată lumea trebuie să râdă, să fie fericită. În această zi, bărbații nu trebuie să supere femeile, să se certe cu ele. Tocmai de aceea este indicat să le scoți la o cină romantică, astfel încât să fii sigur că nu le vei supăra cu nimic 😛

Un prilej de bucurie și de bunăstare, Dragobetele reprezintă una dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Din păcate foarte multe persoane i-au uitat semnificația și au substituit-o cu sărbătoarea vecinilor noștri occidentali, sărbătoarea Sfântului Valentin. Însă nu are nici o înrudire cu mitologia populară română. Dar românii care cunosc legenda lui Dragobete o celebrează în data de 24 februarie a fiecărei primăveri. Așa că, rețineți: iubirea este la ea acasă! Iubiți-vă partenerele și demonstrați-le acest lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.