Mulțumesc pentru amintiri – o poveste despre iubire, viață, trăiri

Astăzi vă recomand o carte despre iubire, viață, Multumesc pentru amintiri, de Cecelia Ahern. Este o carte despre dezamăgire, dar şi despre un nou început. Este o carte pe care o vei îndrăgi.

Iubire, viață

Mulțumesc pentru amintiri – iubire, viață, un nou început

Închide ochii şi priveşte în întuneric. Tatăl ei întotdeauna o sfătuia să facă acest lucru când nu putea să adoarmă. Cu ochii închişi, se ținea de o stea pe cerul nopții, pendulând deasupra unui gol rece şi negru.

Cartea începe cu Săptămâna Sânge pentru Viață. Unitatea mobilă pentru donare a sângelui se află chiar lângă Trinity College, unde Justin îşi ia în primire postul de lector invitat. El ține un curs de Istoria Artei şi Arhitecturii. Evenimentul este despre educație, dar şi despre procesul de donare.

Este atât de bine când putem râde sau glumi, însă este scoasă în evidență importanța faptului că viața cuiva depinde atât de mult de donarea de sânge.

Deşi îi este atât de teamă de acel AC, Justin donează sânge, mai ales pentru a o impresiona pe frumoasa doctoriță. Îşi simte inima pompând sângele, sângele care îi curge prin vene, căutând ieşirea prin tub către punga de colectare. E mândru de el, ar vrea să ia punga şi să o ducă chiar el la spital. Să o dăruiască unei persoane deosebite, fiind primul lucru care îi iese direct din inimă, după foarte mult timp.

Joyce îşi dă seama că nu ar fi trebuit să se grăbească. Ar fi putut să coboare scările încet. Acum zace…inima ei şi-a încetinit bătăile. Copilul…e aproape sigură că nu mai e…Dar va ajunge alături de el…acolo…unde o fi…

Gândurile ei însă sunt întrerupte de tatăl ei, care încearcă să îi oprească căderea. Nu aceea…aia s-a întâmplat deja, căderea în ghearele morții. Să reziste? Dar nu vrea…Ea vrea să plece, fiindca doar atunci ar putea fi alături de copilul ei.

Îi este milă de el, de tatăl ei…nu face altceva decât să se agațe de copilul lui. Ea ştie că l-a pierdut pe al ei, nu-l poate lăsa să îl piardă şi pe al lui.

O poveste frumoasă, doi oameni care nu s-au văzut niciodată, dar se cunosc

Se trezeşte la spital…e bine, dar are o durere enormă pe care doctorii nu o pot trata. A fost mamă pentru doar 4 luni…îi pregătise deja camera, îi cumpărase pătuțul…dar nimeni nu va mai dormi în el. Cineva îi dăduse o fărâmă din sângele lui şi o salvase…deşi nu işi dorise! O transfuzie de sânge…care nu vindecă răni…

Un deja-vu apare de fiecare dată când cei doi se întâlnesc. Parcă un magnet îi atrage, ceva îi determină să încerce să se cunoască. Dar oare ce este?

Care este legătura dintre Joyce şi Justin? Poți cunoaşte o persoană pe care n-ai văzut-o niciodată?

O carte extrem de interesantă, despre iubire, viață, sentimente neînțelese, care te va ține cu sufletul la gură. Cartea o găsiți la Grupul Editorial All, la un super preț.

10 comentarii


  1. Am citit atatea review-uri dedicate cartilor scrise de Cecelia Ahern, incat cred ca numai asta se citeste la ora actuala :)) ar fi fain sa facem un targ de carte, cele ce detin carti scrise de aceasta autoare, si sa le mai rotim intre noi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.