Maleficent, un film superb ce merită văzut!

Dragilor, dacă nu v-ați uitat în această seară la Maleficent, atunci trebuie să îl căutați și să vă uitați. Este un film super, până și soțului meu i-a plăcut. Deci nu este numai pentru copii…

Maleficent

Maleficent, zâne, prințese și răzbunare!

Filmul începe cu frumoasa și tânăra Maleficent. Ea trăiește o viață idilică în pașnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Se împrietenește cu un băiat, care vine și o viziteaza…La 16 ani, drept cadou îi dă un sărut al dragostei adevărate…Sau cel puțin așa spune el!

Însă într-o zi, armata unui rege care își dorește regatul ei, îi atacă semenii. Dar Maleficent este mult prea puternică pentru toți cei ce o atacă. Până când, o extraordinară trădare face ca inima zânei să se transforme în piatră. Stefan, fostul ei prieten reușește să o învingă, mânat de dorința de a fi rege. Ceea ce se și întâmplă. Cum? Veți vedea urmărind filmul!

Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul.  Dar, pe măsură ce Aurora crește, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deține cheia unui viitor pașnic al întregului ținut. Ea prinde drag de fată, pe care chiar sărutul unei dragoste adevărate o va salva!

Angelina Jolie este minunată, este actrița perfectă pentru acest rol. Malefica este ursitoarea-zâna-împărăteasa pădurii. Odată cu durerea ei, pădurea intră într-o stare de somnolență, până în final când revine la viață împreună cu tânăra prințesă, dar și datorită Maleficăi.

Efectele speciale sunt de o frumusețe extraordinară, exact cum ne-a obișnuit Disney-ul. Personajele sunt la fel de reușite. Raportând totul la varsta la care își are publicul țintă, filmul poate concura cu brio la titlul de cea mai reușită creație a studiourilor Disney.

Filmul m- a impresionat prin bogăţia sa tematică, prin mesajul său pozitiv, prin redarea mişcării în clarobscur (cu contraste puternice între lumină și întuneric). Efectele vizuale excepţionale,  interpretarea electrizantă a Angelinei Jolie te fac să consideri acesta un film reușit. Alegerea coroanei, în locul dragostei…te poate dezamăgi puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.