Recomandarea mea, Madame Bovary

Uitându-mă la programul TV de mâine, mi-au căzut ochii pe Madame Bovary, un film din anul 2014. Cartea am citit-o în liceu, am avut-o printre lecturile obligatorii, însă mi-a plăcut. Gustave Flaubert mi s-a părut un scriitor foarte bun, romancier și dramaturg francez, autor al operei capitale pentru literatura secolului al XIX-lea, Madame Bovary. A fost foarte marcat de opera lui Honoré de Balzac (Doamna Bovary fiind inspirată din Femeia de treizeci de ani).

Madame

Madame Bovary, cum să scapi dintr-o căsătorie nefericită

În adaptarea romanului clasic al lui Gustave Flaubert, Mia Wasikowska joacă rolul soției care visează să fie liberă. Emma Bovary este o tânără frumoasă, care se căsătorește cu Charles Bovary, doctor într-un mic oraș. Nu, nu este îndrăgostită de el, însă își dorește să scape de viața de la ferma de porci a tatălui său. Însă, după ce experimentează viața în înalta societate, se satură de soțul său plicticos și de viața sa banală și începe să caute noi experiențe în afara mariajului.

Mi-a plăcut filmul din toate punctele de vedere: regie, scenariu, distribuție, imagine și muzică. A avut o coloană sonoră superbă. Personajul feminin mi s-a părut foarte bine corelat cu interpretarea Miei . Aceasta este o frumusețe fină, reținută, încorsetată în aparența, până la un punct, a moralității. Se vede foarte bine flacăra nefastă a pasiunii, distrugerii valorilor și auto-distrugerii. Filmul m-a impresionat.

Dacă nu ați văzut filmul, vi-l recomand; mie mi s-a părut genial. O poveste în care foarte multe tinere se regăsesc. Tinere care vor să scape de sărăcie, de părinții nevoiași sau care le țin prea din scurt. Tinere care nu deschid ochii atente și se mulțumesc cu primul care le promite o viață la oraș… Tinere care după ce gustă din plăcerile vieții, și își doresc mai mult, fără să se gândească la consecințe… Abia aștept să vă aflu părărea, să îmi spuneți dacă ați văzt filmul și dacă v-a plăcut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.