Locuri de joacă adorate de către copii

În curând, primăvara își va intra în grații, iar mămicile își vor duce copiii în locuri de joacă. Acestea pot fi locuri de joacă închise sau pur și simplu în parc. Deseori un părinte se poate afla în dificultate, încercând să găsească un loc de joacă sigur pentru prichindel. Cu cât copilul este mai mic, cuatât este mai greu să alegem locul de joacă ideal.

joacă

Locurile de joacă sunt îndrăgite de copilași

Leaganele, balansoarele, toboganele, panourile de cățărare, toate sunt un vis extrem de frumos pentru prichindel, însă un coșmar pentru părinti.  Piticotul de abia așteaptă să se dea în ele și să le escaladeze, mămicile nu văd decât scenarii de groază: ochii invinețiți sau scoși, dinții sparți, vânătai, zgârieturi, picioare rupte.

În primul rând, trebuie să îl îmbraci adecvat pe copil. Adică fără șireturi la pantofi, de preferat încălțăminte cu arici, fara glugă la gecuță, cordoane, bretele sau funde. Asta pentru a nu se agăța în echipamentele de joacă, să nu îl gâtuie sau sufoca pe micuț. În parc trebuie să mergem numai cu pantofi sport, astfel încât copilul să poată aalerga liniștit, să nu cadă, sau să îl incomodeze la școală.

Asigurați-vă că locurile de joacă în care mergeți au presărat nisip, traverse de lemn, material spumos sau cauciucat. Nu mergeți unde pe jos este doar ciment sau beton. Altfel, orice căzătură îi poate fi fatală prichindelului tău.

Pentru a te asigura că micuțul este în regulă, învață-l să stea cu șezutul în mijlocul leagănului și să se țină bine cu mâinile de ambele bare. Nu îi permiteți să împartă leagănul cu un alt copil, pentru că acesta poate ceda sub presiunea greutății. de asemenea, învățați-l să nu treacă prea aproape, prin fața sau prin spatele unui leagăn în balans.

Nu uita să îți supraveghezi tot timpul copilul. Știm cu toții că o clipă de neatenție, și piticul poate dispărea imediat din raza noastră vizuală. El se poate rătăci sau mai grav, poate ajunge singur în stradă.

Locurile acestea unde ei se pot juca singurei sau împreună cu alți copilași sunt ideale, ne scapă și pe noi de stresul zilnic, ne ajută să ne relaxăm, iar ei își consumă nestingheriți energia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.