Pentru cei care nu știu, folosirea unei pardoseli flotante este ceva nu neapărat nou. O pardoseală flotantă este un sistem ce se montează peste o șapă tradițională din ciment. Acest sistem este format din panouri modulare 600 x 600 mm și o structură de susținere reglabilă din oțel. Spațiul dintre panouri și șapă permite ascunderea cablurilor electrice, de telecomunicații, de voce / date, a instalațiilor hidraulice sau de aer condiționat, detecțiile de incendiu, la costuri mult mai mici decât în variantele tradiționale.
Care sunt avantajele unei pardoseli flotante?
Datorită componentelor simple, timpul de instalare al acestor tipuri de pardoseli se reduce la minim. De asemenea, mentenanța sau service-ul acestor sisteme ”ascunse” sub pardoseală se face fără a mai trebui să spargi sau să strici podeaua. În acest caz, intervenția poate fi totală, ușoara și rapidă.
Montarea cablurilor și a conductelor este simplă, aceste sisteme putânf fi oricând modificate sau extinse. Acest tip de pardoseală acordă un aspect deosebit de estetic, în special prin eliminarea oricăror treceri de cabluri aparent, pe podea, pe langa plinte sau pe pereți.
Se instalează rapid și nu necesită un strat suport foarte bine nivelat și finisat, ca atunci când se instalează pardoselile obișnuite. Aceasta este posibilă datorită faptului că diferențele de nivel pot fi cu usurință eliminate prin reglarea pe înălțime a piciorușelor de susținere.
Unde găsim cele mai bune pardoseli flotante?
BG Contain HR este unic distribuitor în România al sistemelor Weiss Doppelbodensysteme, un parteneriat început în anul 2013. Piața construcțiilor în România este unul dintre cele mai bine dezvoltate sectoare de activitate, având perspective majore de dezvoltare, datorită climatului economic și a investițiilor crescânde în România. Dinamica construcțiilor se reflectă și în dinamica industriei materialelor de construcții.
Weiss Doppelbodensysteme GmbH este o afacere de familie, având sediul în orașul Baden Württemberg din Schwaebisch Gmuend Lindach. Are o experiență în producerea pardoselilor profesionale de cateva decenii, ceea ce o face una dintre cele mai importante producătoare de pardoseli. Totul se face aici cu o precizie șvăbească, dar și cu devotament, curaj pentru viziuni, inovații și investiții, decizii rapide și eficiente. Aceasta include respectarea strictă a reglementărilor din domeniul construcțiilor și standardele EN.
Inițial au fost concepute ca o rezolvare ingenioasă în cazul problemelor identificate odată cu dezvoltarea spațiilor pentru centrele de date. Pardoselile supraînălțate s-au extins și în zona spațiilor moderne de birouri. Astel au putut oferi soluții ideale de montaj și instalare a rețelelor informatice, telefonice, tehnice, etc.
Pardoseli flotante încă din cele mai vechi timpuri
Ideea unor canale ascunse sub podea în interiorul clădirilor nu este nouă. Vechile civilizații foloseau această tehnică, proiectând în diferite colțuri ale cetăților diferite arii unde canalele puteau fi inspectate. Acestea erau acoperite cu plăci de piatră și scânduri de lemn, ușor de dat la o parte.
Astfel, pardoselile suspendate sunt legate puternic cu invenția primelor centre de computere, din nevoia de a conecta echipamentele la surse puternice de putere. La început s-a încercat întinderea cablurilor sub podeaua tradițională de ciment. S-a continuat apoi cu încercarea sub o pardoseală suspendată cu o parte fixă și o parte mobilă. În prezent s-a ajuns la actualul sistem de pardoseală, în întregime compus din panouri modulare.
Sunt sigură că o astfel de idee vă atrage și vi se pare extrem de utilă și de folositoare!