De unde poți culege informații cu privire la forarea unui puț de apă?

În viață cât trăiești înveți, afli informații prețioase, pui întrebări și primești răspunsuri. Așa s-a întâmplat și în cazul nostru, când ne-am mutat la curte, în casa bunicilor mei. Ne bucuram de aer curat, de verdeață multă. Fetele erau fericite că vor avea propriul lor loc de joacă. Dar…am întâmpinat o problemă. Puțul din curte nu mai avea apa atât de potabilă, era vechi…foarte vechi. Aveam nevoie de ajutor…și asta urgent. Însă nici nu știam la cine să apelăm. Era un subiect care ne depășea.

Unde găsim informații pentru forarea unui puț de apă?

Întrebând în stânga și în dreapta, am aflat de un portal de foraje puțuri apă Euforaje.ro, un site care prezintă informații utile despre foraje puțuri apă și foraje orizontale. Scopul acestui site este de a informa publicul în legătură cu procesul de foraj și avertizarea asupra executării lucrărilor cu persoane neavizate.

informații

Acest site este de a prezenta prețuri foraje puțuri. Tot aici am găsit oferte de vânzare materiale și echipamente, prezentări de utilaje de foraj. Am aflat despre importanța realizării de studii geotehnice și exploatarea lucrărilor prin pompe submersibile și pompe de căldură.

Întrucât casa se află într-o zonă unde nu sunt încă trase gaze (deși nu mai durează mult…așa se spune), ne încălzim la sobele de teracotă. Astfel când am aflat de pompele de căldură, am căutat mai multe detalii despre acestea. Mi se păreau interesante.

foraje pt instalarea pompei de caldura

Astfel am aflat că reprezintă o modalitate alternativă de încălzire și de răcire a locuinței, o opțiune convenabilă. Pompa de căldură este o cale eficientă, ecologică și ieftină de încălzire a locuinței. Pe lângă încălzirea locuinței, putem folosi o pompă de căldură exclusiv pentru încălzirea apei calde menajere sau pentru încălzirea piscinei. Pentru că, cu siguranță vom avea și o piscină cât de curând. Tot aici am aflat că trebuie să ai mare grijă de unde achiziționezi pompa de căldură, având în vedere că unele sunt mult mai eficiente decât altele, in functie de producator, materialul din care este realizata, dimensiuni, greutate.

Plecând de la dorința de a avea un puț în curte, a cărui apă rece să mă răcorească în zilele călduroase de vară, am ajuns să găsesc alternative convenabile de încălzire. Și toate acestea pe un singur site, pe care îl recomand tuturor celor ce au nevoie de informații.

19 comentarii


 1. Noi avem in curte fantana, mostenire de la bunici si strabunici. Si am observat ca brazilor si copacilor le merge tare bine in apropierea ei.

  Răspunde

 2. Daca iti instalezi o astfel de pompa de caldura poti lua finantare prin proiectul Casa Verde Clasic pentru ca iti instalezi un sistem de incalzire care utilizeaza energii regenerabile.

  Răspunde

 3. Parintii mei stau la curte. Cei drept in oras si ii aud mereu plangandu-se ca platesc mult apa. Am sa-i indrum catre un astfel de put forat. Poate ii ajuta mai mult decat sa fie conectati la sistemul de apa comun

  Răspunde

 4. Parintii mei stau la curte si se tot plang de facturile mari care le vin. Am sa ii indrum catre un put de apa forat. Poate ii ajuta mai mult decat sa fie conectati la un sistem comun de apa

  Răspunde

 5. Acum ca am citit articolul tau, mi-am dat seama ca trebuie sa curat fantana in primavara, este pacat sa nu profit de ea pentru gradina , daca tot o am. N-am mai folosit-o de peste 9 ani. Ai oferit informatii utile pentru multe persoane 😉

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.