Copiii au nevoie de miscare, de sport!

Stiati ca…copiii au nevoie de miscare? O statistica arata ca, mai mult de 40 la suta dintre copiii romani sunt supraponderali. De ce? Pentru ca, pe langa alimentatia proasta si abuzul de dulciuri, o alta problema este lipsa miscarii. Din ce in ce mai putini copii fac sport.

Voi va invatati copiii sa faca miscare?

Pentru copiii de pana in patru ani este recomandat inotul. Este un sport care ii atrage pe copilasi, mulandu-se perfect pe varsta lor. Astfel se dezvolta tot ce inseamna simturi kinestetice, cele care tin de miscarea corpului, de exemplu pipăitul. Masajul pe care apa il face asupra corpului il ajuta pe copil sa se dezvolte frumos pentru viitor.

Pentru copilasii mai mari, care merg la gradinita si pana incep scoala, cele mai bune sporturi sunt: mersul pe bicicleta, inotul, joaca cu mingea si alergarile usoare in parc.

Acestea sunt recomandari ale specialistilor. Ei considera ca, un copil poate face un sport in echipa doar dupa varsta de 8 ani. Pentru ca ii trebuie forta sa alerge, sa arunce mingea, sa aiba coordonare, sa inteleaga sportul respectiv, sa fie inteligent.

Voi ce parere aveti? Cum vedeti sportul pentru copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.