Ieri am fost la cumparaturi si sotul a cumparat un fruct-kaki. Nu mai mancasem pana acum, insa am auzit de proprietatile sale extraordinare si am hotarat sa il incercam.
Este gustos, ne-a placut…noua, fetelor nu. Ante l-a gustat si a spus ca nu ii place, Sofi nu a vrut sa vada ce gust are inainte de vedea daca ii place sau nu.
Kaki sau Persimmon este un fruct exotic si foarte delicios
Copacii in care cresc poarta numele de Diospyros, care vine din greaca antica, insemnand “fructul divin” sau “hrana lui Zeus”. Cele doua specii de persimona comestibila provin fie din Asia, fie din America de Nord. Fructele din Asia sunt originare din Japonia si China. Au marimea unei piersici medii, cu o culoare care variaza de la galben la portocaliu inchis. Au coaja tare si lucioasa si o pulpa dulce, putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.
Fructul Kaki este bogat in magneziu, un mineral care regleaza metabolismul si combate depresia si starea de oboseala. De asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana.
Fructul este bogat in vitamine ca A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C. De asemenea, acest fruct contine si minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc.
Stimuleaza imunitatea organismului, regleaza colesterolul si protejeaza inima. Este un diuretic eficient, combate depresia si oboseala, reprezentand un excelent energizant natural.
Cu atat de multe proprietati, ar fi bine sa profitam de el si sa il consumam cu incredere! Sper ca si fetele sa isi schimbe parerea si sa inceapa sa il foloseasca!