Mamele își doresc să fie modele pentru fiicele lor

Draga mea fetiță,

îți scriu aceste rânduri în timp ce îti admir mutrița drăgălașă și îți dau o șuviță de păr care ți-a căzut peste ochi. Tu dormi, iar eu nu mă pot sătura privindu-te. Sunt mândră că sunt mama ta, sunt extrem de fericită că ai apărut în viața mea și ai luminat-o. Îmi doresc să fiu o mamă bună, să îți fiu un model în viață. Să reușesc să ajung persoana pe care o admiri cel mai mult, exact așa cum a fost mama mea pentru mine. 

“Tot ce sunt sau ce sper să devin îi datorez îngerului care a fost mama.”

Abraham Lincoln

Nu am să uit niciodată prima clipă în care mi-ai zâmbit, felul cum mă copleșeai cu dragostea ta. Mânuțele tale care formau cel mai frumos lanț în jurul gâtului meu. Acele cuvinte pe care le sorbeam cu atât de multă dragoste de pe buzele tale…Te Iubesc, mami! îmi spuneai și eu mă topeam toată. Toate sentimentele de iubire, fericire, admirație și recunoștință s-au adunat într-un singur cuvânt: MAMA. 

Așa cum eu port o mare recunoștință persoanei care m-a format, m-a învățat, m-a iubit, m-a protejat și m-a inspirat…mamei mele, îmi doresc ca aceleași sentimente să încolțească și în inima ta. 

De-a lungul vieții mele am întâlnit foarte mulți oameni care mi-au marcat existența. Viața mea a fost exact ca un râu, care curge încontinuu, iar oamenii pe care i-am cunoscut pietrele care mi-au modificat cursul vieții, îndreptându-mă spre alte părți ale vieții. Dar mama a fost mereu alături de mine. Ea a fost raza aceea de soare care s-a reflectat mereu în licărirea râului meu. 

“Mama este începutul tuturor începuturilor.”

Grigore Vieru

Mama m-a învățat întotdeauna cât este de important să te iubești pe tine și să ai grijă de aspectul tău, să îți formezi propriul stil care să te reprezinte. Astfel vei fi în stare să îi iubești și pe ceilalți din jurul tău. Mama m-a ghidat întotdeauna de-a lungul vieții, fiind sursa mea de inspirație în absolut tot. 

fashion

De la mama am învățat să fiu blândă, sinceră, sa am demnitate. Ambii părinți m-au crescut cu o dragoste părintească foarte mare, mă susțineau când simțeau că sunt pe punctul de a ceda. Dar mă dojeneau atunci cînd greșeam, tocmai pentru că nu concepeau ideea ca eu, fata lor, să greșesc.

„Simplitatea este cheia eleganței adevărate”

Coco Chanel

La ea am văzut prima dată multe dintre conceptele de îmbrăcăminte și de stil. Lucruri de bază, elementare, înțelegându-le am reușit să îmi dezvolt un stil propriu. Îmi amintesc cum o priveam atunci când eram mică călcându-și toate cămășile, bluzele, rochiile, sau așezându-și haina și pălăria în cuierul de lemn de la intrare. Pleca la serviciu dimineața extrem de elegantă și de cochetă, îmbrăcată impecabil cu jeansii G-Star Raw. Întotdeauna avea câte o eșarfă asortată pentru fiecare piesă vestimentară. Eficientă și organizată, mama nu stătea o oră în fața oglinzii, dar când ieșea pe ușă era întotdeauna impecabilă.

Sloganul G-Star RAW spune: Just the product, exact cum gândea și mama mea; pentru ea era importantă piesa vestimentară, felul cum pica pe ea. Astăzi Answear mi-a oferit același model de jeansi, combinat cu o superbă bluză Mango, creată special pentru acest mix vestimentar. Este un stil elegant, un stil care îți dă încredere în tine, în forțele proprii. Vestimentația este un limbaj, un mod de a comunica și de a ne exprima. Cu ajutorul obiectelor vestimentare pe care le purtăm zilnic transmitem un mesaj persoanelor din jurul nostru. Lăsăm astfel puterea celor din jurul nostru de a ne descoperi modul în care gândim. Știm foarte bine că imaginea contează și joacă un rol extrem de important în viața noastră. „Prima impresie nu se uită niciodată”!

„Copiii au mai mare nevoie de modele, decât de critici.”

Carolyn Coats

Scumpa mea domnișoară, ai crescut și în curând vei îmbrăca doar acele piese care te vor atrage, care te vor avantaja. Reține însă că, eleganța ține de atitudine, de felul cum potrivești hainele cu accesoriile.

Indiferent cât de scurt îmi este timpul liber, întotdeauna am încercat să am o imagine îngrijită. Nu mereu cochetă, dar niciodată nu am ieșit cu lacul pe unghii sărit sau fără gloss-ul pe buze.

Sper să înveți de la mine, așa cum și eu am învățat de la mama mea să fiu intuitivă, să știu exact ce trebuie să îmbrac, potrivit unei situații, într-un timp record. Îmi place să asortez hainele, să fac sute de combinații rapide; în momentul în care cumpăr o rochie o potrivesc în minte cu ceea ce am acasă, în șifonier.

Deși nu mai am o vârstă atât de tânără, îmi place să fiu o femeie modernă, încerc să mă reinventez de fiecare dată când simt că tineretul o ia într-o altă direcție. 

Majoritatea hainelor din garderoba mea sunt casual, îmi place să port haine comode, îmi place să merg în parc, să mă plimb. Și aici iar îmi sare în ajutor Answear cu o fustiță de jeansi Levi’s care se potrivește perfect cu botinele Gino Rossi. Blugul nu se va demoda niciodată, va fi mereu la fel de relaxant și de comod. 

Un copil este inima unei familii

Îți amintești cât de încântată ai fost când curierul a sunat la ușă și ne-a înmânat rochița care ți-a plăcut atât de mult? Cât de fericită ai fost când ai probat-o și câte piruete ai făcut cu ea? Îmi doresc să fii fericită mereu, să urmezi un drum drept și corect în viață, care să nu fie presărat cu bolovani. Și îmi doresc să îți formezi la rândul tău un stil care să te reprezinte.

Și…îmi doresc să fiu un model pentru tine, un model de la care să iei ce este mai bun. Cred că orice mamă își dorește să fie un exemplu pentru copilul ei!

Cu drag, 

mama ta.

*sursa foto: arhivă personală, answear.ro, giphy.com

P.S. Am trimis această scrisoare către juriul de la proba nr 22 din SuperBlog, sper că o va aprecia la fel de mult ca și tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.