Facem bagajele și pornim la drum, Vacanțe Speciale ne așteaptă!

„Umple-ți ochii de minuni, trăiește precum o să mori în 10 secunde. Vezi lumea. Este cu mult mai fantastic decât orice vis realizat sau plătit în fabrici”

 Ray Bradbury

Cred că într-o viață anterioară am fost nomad…sau poate ghid turistic. Îmi place să călătoresc, să organizez vacanțe, să cunosc oameni noi, să descopăr locuri minunate. Se apropie luna decembrie, lună în care, de ceva vreme, împreună cu încă 2 familii plecăm în excursie în fiecare an. Dacă anul trecut am fost Ambasador de Vacanțe Speciale, anul acesta am decis să îmi surprind prietenii cu o destinație inedită.

Din multitudinea de vacanțe la care m-am gândit, am ales o ofertă specială, concepută ca prietenii mei să mi se alăture în călătoria de neuitat pe care mi-am imaginat-o.

untitled

Ne vom sui pe „cămilele” imaginare și vom porni într-o „Caravană a Vacanțelor Speciale” spre…Egipt.  De ce Egipt? Pentru că dacă vrei să ai parte de Vacanțe Speciale trebuie să ai în vedere absolut tot – ce ascunde acel loc, cum poți să îți surprinzi plăcut tovarășii de drum, astfel încât să te  recunoască drept lider și să te urmeze în orice călătorie.

caravana

Cairo, locul unde civilizația antică egipteană se întâlnește cu cea modernă

Orașul Cairo, „Orașul Victoriei” surprinde prin amestecul de nou și vechi, pornind de la perioada antică, urmată de cea medievală și terminând cu perioada modernă. Întâlnești aici oameni de afaceri în costume, dar și localnici îmbrăcați în costume tradiționale. „Cel ce nu a văzut Cairo, nu a văzut lumea deloc”, așa spunea în „O mie și una de nopți”

getimage

Priveliști de vis la Piramide

Excursia va începe printr-o vizită la piramide. Cu toții știm că piramidele sunt incluse pe lista Celor Șapte Minuni ale Lumii, așadar nu este posibil să ajungem în Egipt și să nu le vedem. Încă mi se pare incredibil cum, acum 4000 de ani, egiptenii au reușit să ridice blocuri atât de masive de piatră, la înălțimi atât de mari. Piramidele în timpul zilei sunt spectaculoase, însă noaptea sunt de-a dreptul excepționale, privite de la depărtare. Te bucuri de spectacol – „Show-ul de lumină și sunet de la piramide”, imagini proiectate pe piramide, imagini însoțite de explicații legate de istoria Egiptului.

piramide1

Bazarul de la Khan el-Khalili

Khan el-Khalili te poartă într-o călătorie în trecut, fiind o atracție turistică pe care trebuie să îl vizitezi. Nu poți ajunge în Cairo, să nu vezi bazarul…vei avea foarte multe de văzut și nu vei pleca cu mâna goală de aici, cu siguranță. Bazarul are un farmec unic pe care îl păstrează din trecut, se evidențiază prin elementele arhitecturale vechi și obiectele artistice istorice.

bazar-egipt

Vacanțe minunate la Valea Regilor

Valea Regilor, alături de piramide, reprezintă un peisaj de excepție, una dintre obiectivele ce merită vizitate în Egipt. Aici se află spațiile mortuare care au aparținut conducătorilor egipteni.

valearegilor-coverinside-600x350

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo este un reprezentant remarcabil al trecutului unei culturi fascinante. Aici poți afla totul despre trecutul misterios al Egiptului, dar și despre cultura acestuia. Cele mai importante colecții te ajută să înțelegi Egiptul. Colecțiile de papirusuri și monede, expozițiile de statuete, sarcofage, obiecte datând din perioada ultimelor două dinastii egiptene.

29096_cairo

Dar asta nu este tot…nu, nu este gata vacanța. Din Egipt, vom zbura către o destinație cu multe atuuri turistice – Djibouti. Peisajul impresionant adăpostește locuitori de o frumusețe sălbatică, iar adâncurile mării oferă o bogăție remarcabilă. Abundența faunei și a florei conduc către o pasiune pentru fotografiat, în timp ce pescuitul și scufundările sunt principalele resurse ale țării.

Recifele de corali de aici sunt cele mai frumoase din lume; sunt populate de peste 20 de specii de pești magnifici.

Ce poți vizita aici? Piața Centrală, lângă Moschee, Acvariul Tropical cu exponate din Marea Roșie și Palatul Prezidențial. De asemenea, lacul Assal,înconjurat de vulcani adormiți și câmpuri de lavă. Plaje frumoase, minunate, unde poți înota liniștit, alături de recifele de corali, poți face scufundări și fotografii subacvatice.

Trebuie să gustăm aici pâinea în formă de turtă, servită cu sos din unt și piper roșu, care este considerată o delicatesă.

„O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte”

Dalai Lama

O vacanță minunată, nu? Dar nu am terminat încă…precum în vacanțele cu circuite turistice, am mai bifat încă o locație…și ultima 😛 Tunisia. Tunisia este o țară frumoasă, o țară a culorilor și a contrastelor, a parfumurilor și aromelor. O țară care te invită să te bucuri de o frumusețe naturală. De îndată ce pășești pe tărâmul Tunisiei ești întâmpinat cu tonuri vii la îmbrăcăminte, stațiuni luxoase de livezi de portocali, prezența civilizațiilor antice, plaje cu nisipuri fine, ape cristaline, deșertul Sahara, minunat, cu palmieri, safari și cămile.

Cartagina, vechiul oraș roman își dezvăluie încă istoria tulburătoare, succesul dar și decăderea. Muzeul oceanografic pe care îl putem vizita aici,  dar și muzeul paleocreștin și Muzeul Național al Cartaginei sunt puncte importante pentru cunoașterea orașului.

Mi-am dorit de mult sa vizitez Tunisia, iar acum simt că îmi pot îndeplini acest vis.

În concluzie, când plănuiești o vacanță, un circuit turistic sau un sejur, trebuie să faci tot posibilul să te bucuri de călătorie, să vizitezi acele locuri pe care ți le-ai dorit să le vezi, chiar dacă sunt pe continente opuse. Să îți faci de acasă un plan bine gândit, astfel încât să pleci din locul respectiv cu un bagaj impresionant de informații și amintiri de neuitat.

 – Aceasta este alegerea mea, însă ne putem bucura și de o ofertă personalizată, CND Turism ajutându-ne cu circuite cu autocarul sau circuite cu avionul. Dar…am muncit prea mult pentru a mă documenta, pentru a vă argumenta alegerea mea, ca voi să nu fiți de acord cu vacanța mea…, așa mi-am încheiat „pledoaria”. Și ce credeți? Ideea mea chiar a fost primită cu succes!

Voi ce loc ați alege?

Puteți avea vacanțe speciale oriunde în lume, împreună cu CND Turism!

logo-vacante-nou-250x250

  • sursă foto: vacanțe speciale.ro, google.ro

Articol scris pentru proba nr 21 din SuperBlog 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.