Cum pregatim copilul pentru gradinita?

Desi Sofia are doar 2 ani si 5 luni, din septembrie a inceput sa mearga la gradinita. De fapt, la camin, cu program prelungit. Imi era teama ca nu se va adapta, mai ales ca de fiecare data cand o las dimineata plange si ma roaga sa o duc acasa.

In prima saptamana nu am lasat-o si la somn. Vroiam sa fie mai usoara adaptarea, trecerea aceasta. Insa doamnele educatoare mi-au spus ca plange doar cand o duc. In rest, mananca si vrea de cele mai multe ori sa pape singura. Doarme, se joaca si este foarte receptiva la activitati.

Cum pregatim copilul pentru gradinita?

Un prim aspect important este sa stabilim exact programul pe care il va avea copilul. Nu il lasam astazi si la somn, iar maine il luam dupa masa de pranz. La noi, fiind mai mica Sofia, ne-am gandit ca va fi o trecere mult mai usoara pentru ea. Insa specialistii recomanda stabilirea acestui program inca de la inceput. Asa copilul va sti ca de astazi inainte, acesta este jobul lui. Pentru ca si asta este un job, nu?

Niciodata in fata copilului sa nu ne exprimam teama de camin sau de ce se intampla acolo. De cum va fi pentru el sau chiar pentru tine. Am avut destul de mult timp la dispozitie pentru a alege caminul unde va merge Sofia.

Sofia merge insotita la camin de un catelus de plus. Cu jucaria preferata, este mult mai usor pentru ea. Si la somn, adoarme tinand-o la piept, dar si la masa. Pentru copil este important sa isi poata lua cu el jucaria preferata. Mai ales ca aici va sta intreaga zi.

Ce am mai observat eu la Sofi este sa nu o fortez sa manance tot la camin sau sa o oblig sa se joace cu copiii. La inceput nu a vrut sa se joace cu nici un copil, apoi usor usor si-a facut prietene.

Voi cum pregatiti copilul de gradi? Ce metode aveti astfel incat sa nu para o pedeapsa faptul ca el trebuie sa ramana acolo, fara parinti?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.