Vivien Leigh, o Scarlet O’Hara minunata

Va mai amintiti de Vivien Leigh? Astazi ar fi fost ziua ei de nastere. Vivien Leigh a ramas in istoria filmului ca actrita care intruchipat-o pe Scarlet O’Hara, eroina tragica a Sudului Americii din „Pe aripile vantului”. Insa actrita a impartasit acelasi destin nefericit ca eroina filmului.

Vivien Leigh

Vivien Leigh, o femeie frumoasa

Vivien Leigh a avut o viata plina de suisuri si coborasuri. Ea a fost supusa la socuri electrice pentru o tulburare bipolara prost diagnosticata si a murit de tuberculoza la doar 54 de ani.

Actrita cu ochii verzi stralucitori nu a parasit niciodata teatrul, care a fost pasiunea ei din copilarie. Recompensa a venit mai tarziu, sub forma unui premiu Tony pentru cea mai buna interpretare feminina in piesa ‘Tovarich’. Se intampla in anul 1963, desi starea ei de sanatate devenise foarte precara si lesinase de cateva ori pe scena.

Leigh s-a simțit adesea limitata datorita frumusetii sale foarte apreciate, despre care credea ca o impiedica in a fi luata in serios in cariera sa ca actrita.

La 103 ani de la nașterea ei, mostenirea lui Vivien Leigh ramane vie. Cu replici intiparite adanc in memoria tuturor: ‘Ma voi gandi la asta maine. Si maine e o zi’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.