Nu renunța niciodată la vise, AIA te va ajuta!

sigla-2016-300x153

Deși imediat după nuntă eu și soțul meu ne-am cumpărat un apartament la bloc, nu am renunțat niciodată la ideea de a avea căsuța noastră „pe pământ”. În toți acești ani, m-am gândit de nenumărate ori la cum va arăta casa ideală pentru mine. Am făcut atâtea planuri și schițe…oare cum va arăta și cât de mulți bani va trebui să investim în ea? Îmi imaginam deja ce obiecte de decorațiuni interioare voi alege, ce mobilă și ce culori.

De când mă știu am iubit natura și tot ce este verde, de aceea casa mea de vis are o curte interioară plină de flori și verdeață. Și să nu uit, neapărat un loc de joacă pentru copii. Va fi căsuța care calmează orice suflet, ne vom bucura de natură, dar și de confort. Aici vom strânge întreaga familie și prietenii pentru întâlniri plăcute sau pentru diferite ocazii speciale.

Un vis pe cale să devină realitate

Construcția unei case este o misiune extrem de importantă pentru cel care pornește la acest drum, a cărui finalitate va fi plină de satisfacție și de realizări. Parcursul acesta trebuie însă să înceapă cu alegerea unui proiect. Am pornit așadar în căutarea unui birou de proiectare. Astfel am ajuns la AIA Proiect, specializat în proiecte de casă. Deși vecinul era pregătit să îmi spună ce și cum a făcut el, de la A la Z, am hotărât să las experții în domeniu să mă îndrume. Asta pentru că vreau o construcție durabilă și economică pe termen lung. Urma să primesc un proiect de casă optimizat, dar și o estimare personalizată a economiilor și cheltuielilor care pot fi realizate în timpul locuirii în clădirea construită.

Am văzut mai multe proiecte de casă realizate de către specialiștii de la AIA. Însă mi s-a spus că pot veni și cu o personalizare, astfel încât visele mele să se îndeplinească. M-am gândit foarte mult până am reușit să pun pe foaie toate ideile mele, dar într-un final am făcut-o. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi atât de aproape de îndeplinirea viselor mele.

În primul rând, îmi doresc un sistem de încălzire în pardoseală, cea mai bună modalitate de a avea o casă călduroasă. Nu știu cum se face, dar fetele mele nu suportă papuceii în picioare și extrem de rar păstrează șosetele. Cu acest sistem, nu trebuie să îmi mai fac griji, este plăcut să mergi desculț pe pardoseală.

Un proiect de casă optimizat, un consum energetic cât mai mic

Căsuța mea de vis trebuie să utilizeze tehnologia LED. Aș avea posibilitatea de a beneficia de confort ridicat la un consum energetic redus, utilizând soluțiile pentru iluminat eficient energetic. Pe lângă faptul că au un consum de energie cu până la 90% mai mic decât sursele de iluminat tradiţionale, pot asigura o iluminare de 360°, au și o capacitate de modificare a intensităţii luminii.

bucatarie-banda-led-sursa-www-cdn_-home-designing-com-717x1024 living-led-tavan-peretesursa-www-mydecorative-com_-1024x614

Un recuperator de căldură aer-aer, adică un sistem de ventilație și filtrare, care odată ce introduce aer proaspăt în încăpere recuperează până la 90% căldura din aerul viciat ce este evacuat. Acest recuperator este soluția ideală pentru aerisirea camerei fără a arunca banii pe fereastră.

O casă a viitorului, utilă, practică, economă, asta îmi doresc și nu voi renunța niciodată la visele mele!

Îmi doresc un panou cu touchscreen, unde să apăs pe un buton și să deschid sau să închid jaluzele de la geamurile extrem de înalte. Sau un buton pentru a porni muzica în living. Îmi doresc o casă care să îmi ureze bun venit atunci când intru pe ușă. Știu că citisem undeva despre o casă a viitorului, concepută de un student, însă nu știu dacă s-a și concretizat proiectul acestuia, în care casa te anunța că este ora să te trezești și să duci copiii la școală. Mi-ar prinde bine așa ceva, având în vedere că m-am trezit de câteva ori foarte târziu și eram pe punctul să întârziem la școală.

Alt aspect important al casei mele va fi instalarea unui sistem de încălzire solară a apei menajere montat pe acoperiș. Acesta încălzește apa menajeră necesară în gospodărie cu ajutorul energiei solare. Panourile solare folosesc celulele fotovoltaice pentru a transforma direct energia din razele soarelui în electricitate.

Casa nu va fi foarte mare, va cuprinde parter și o mansardă. Parterul are un living mare cu un șemineu, o zonă de luat masa, bucătăria, cămara și un birou. Pentru că e nevoie de două băi, la parter va fi o baie de mici dimensiuni. Tot aici găsim o cameră de utilitate și garajul. Mansarda este formată din 3 dormitoare și o baie, precum și un spațiu de depozitare.

untitled

Un proiect realizabil, cu bani puțini și cheltuieli de întreținere mici

Prin proiectul de casă optimizat, AIA Proiect promite o reducere cu până la 45% la investiția în construcția casei, oferind un spațiu estetic și funcțional. Și asigură costuri de întreținere chiar și cu 50% mai mici. Extrem de important este și certificatul energetic, care îmi va arăta în ce clasă energetică se situează căsuța mea.

certificat-energetic-aia-proiect-0722494447

Având în vedere cât de multă risipă din punct de vedere energetic face apartamentul meu, mă preocupă construirea unei case cu o eficiență ridicată energetic. O casă care să ne asigure un climat interior confortabil atât pe timpul verii, cât şi al iernii, cu costuri minime. O casă care să răspundă tuturor nevoilor sau chiar să le ghicească înainte ca acestea să fie exprimate. O casă în care să folosesc la maximum spațiul disponibil, luând în vedere funcționalitatea acestuia. În care să reciclăm deșeurile, gândindu-ne la mediul înconjurător, la poluare și la efectele acesteia asupra noastră.

AIA contribuie la îndeplinirea viselor, nu te lasă să renunți la idei niciodată și le transformă în realitate.

* sursa foto: Aia proiect.ro, Google.ro

Articol scris pentru proba nr 12 din SuperBlog 2016!

 

27 de comentarii


  1. Eu te sfatuiesc sa faci etaj,nu mansarda. Acum imi pare rau ca nu am construit etaj, nu imi place mansarda, am impresia ca mai am putin si dau cu capul de toate grinzile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.