Astazi este ziua internationala a internetului. Voi stiati?

Astazi celebram ziua internationala a internetului. 29 octombrie 1969 este ziua cand a aparut pentru prima data internetul. Aceasta s-a intamplat acum 47 de ani intre doua campusuri universitare din SUA. S-a incercat transmiterea online a doua cuvinte: log in, insa ulterior conexiunea a picat.

Astazi de ziua internationala a internetului ne bucuram de aceasta oportunitate

Si Romania a intrat in aceasta era a Internetului in urma cu 17 ani, din anul 1999. Domeniul .ro era pentru prima data alocat unui computer din ICI – Institutul pentru Cercetari in Informatica.

Internetul de astazi, urmasul ARPANET, repezinta o retea mondiala unitara de computere, interconectate conform protocolului TCP/IP.

Internetul este vazut ca un taram al cunoasterii, dar si al accesului liber la exprimare. Daca stam bine sa ne gandim, majoritatea calculatoarelor sunt legate la internet. Exista oameni care tin legatura cu familia sau cu prietenii dragi cu ajutorul internetului. Sunt oameni care cu ajutorul internetului isi indeplinesc sarcinile de la serviciu.

Dar sunt persoane care considera ca aceasta retea mondiala este propice dezvoltarii pirateriei.

Studentii si elevii isi fac proiectele, folosind internetul. Se relaxeaza vizionand filme on line, citesc carti pe internet, dialogheaza cu prietenii pe retelele de socializare.

De aceea, internetul este considerat extrem de util si de eficient. Sunt sigura ca majoritatea oamenilor sunt recunoscatoare pentru aparitia internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.