Dăruieşte o floare, oferă zâmbete şi dragoste!

olla

Aud soneria telefonului ca prin vis, oare când s-a făcut deja dimineață? Mă ridic din pat, deşi nu îmi doresc. Mă uit la fete ce frumos dorm şi încerc să nu le stric încă somnul. Sofia zâmbeşte în somn, cred că visează ceva frumos…ce dulce e cu mutrița ei drăgălaşă.

În bucătărie, lângă cafetieră găsesc un trandafir roşu şi un bilețel: „Bună dimineața! Te iubesc!”. De când ne cunoaştem, soțul meu mă răsfață zilnic cu un trandafir roşu. Aşa îmi arată ce însemn eu pentru el şi îmi mulțumeşte pentru fiecare zi petrecută împreună. Zâmbesc…

micul-gigant-trandafir-din-ecuador

Zâmbeşte, viața e frumoasă!

Ajung la serviciu, mai devreme decât de obicei. Pe ecranul monitorului, căsuța de email clipoceşte; îl deschid şi o armată de minioni din flori îmi urează bună dimineața.

Minioni

Uşa se deschide şi îmi întâmpin primul client cu un zâmbet larg. Bărbatul intră, îmi întinde o floare şi se îndreaptă spre ieşire. Mă uit mirată la floare şi strig după el: Aşteaptă! Este pentru mine? întreb surprinsă.

Da, îmi răspunde. O floare pentru un zâmbet! Cine spune că ai nevoie de o sărbătoare sau o ocazie specială pentru a dărui o floare unei persoane? 

Brusc realizez că are dreptate. Deşi trăim în secolul vitezei, pe repede înainte, nu facem altceva decât să alergăm prin viață. Am uitat să ne bucurăm de lucrurile mărunte care ne înfrumusețează viața, am uitat să zâmbim şi să încercăm să aducem zâmbete. Cum ar fi dacă aş urma exemplul domnului? Aş cumpăra un braț de flori şi le-aş dărui unor necunoscuți, doar pentru simplul motiv de a le smulge un zâmbet.

Dacă mă gândesc însă mai bine, eu sunt o persoană mai ruşinoasă. Cred că mai bine aş dărui buchete de flori unor persoane dragi şi apropiate mie, care nu se aşteaptă să le ofer flori fără ocazie.

Zâmbetul cel mai frumos din lume

Acestea fiind gândite, la ora 11:45 mă înființez în fața şcolii unde învață Ante cu cel mai frumos aranjament floral. Nu, nu pentru doamna învățătoare, ci chiar pentru domnişoara mea de 6 anişori. Antenolia este o fetiță atât de sensibilă, îi plac florile foarte mult. În fiecare zi când vine de la şcoală mă surprinde cu câte o floricică…pentru cea mai bună şi frumoasă mămică. Draga de ea…

ursuletul-winnie-the-pooh-aranjament-floral

Vai mami…ce frumos este buchetul. Pentru cine este?

Pentru tine, draga mea fetiță. Pentru cel mai frumos zâmbet prezent în viața mea!

– Mami, îți mulțumesc! Este cel mai special ursuleț…de-adevăratelea!!!

Dar de unde l-ai luat? Cine a făcut un Winnie din floricele atât de frumos?

Este făcut special pentru tine de o florărie online

Este perfect, este un aranjament floral atât de original. Nu am mai văzut până acum un Winnie din flori! Mulțumesc mult, mami, iar zâmbetul ei larg şi sincer îmi arată cât este de fericită.

Ajunse acasă, descoperă uimită o pisicuță…din flori. Doar nu vă gândeați că puteam uita de Sofia. Sofia este înebunită după pisici, o adoră pe Hello Kitty.

hello-kitty-aranjament-floral-de-crizanteme

Ideea de a dărui o floare fără vreo ocazie specială a fost de excepție. Atelierul de design floral Olla este cel ce a transformat florile în adevărate opere de artă.

Apărută în anul 2011, florăria online Olla.ro, a dezvoltat o întreagă pasiune pentru flori şi frumos. A devenit astfel un atelier de creație și aranjamente florale inedite, cadouri și buchete de flori personalizate, pentru diferite tipuri de evenimente.

Iar toată pasiunea aceasta a fost recompensată, Olla primind titlul de Furnizor al Casei Regale a României, în semn de recunoaştere şi apreciere a creațiilor florale şi a colaborării din ultimii 5 ani.

Dăruieşte o floare, oferă zâmbete şi dragoste

După ce şi-a descoperit Sofia buchețelul, fața ei era toată un zâmbet. A încercat să o smotocească puțin pe Kitty, dar Ante i-a explicat că sunt flori şi se rup uşor. Uite mami e Kitty meu!, mi-a spus fericită.

America's Funniest Home Videos fail baby fall flowers

La fel de fericită mă simțeam şi eu, dar asta nu era tot. Mai aveam un buchet de oferit. Care va merge către persoana care ne-a ajutat foarte mult, mai ales cu fetele, mătuşa soțului. De fiecare dată când se îmbolnăvea una dintre fete, ea se oferea întotdeauna să stea cu ele, ca eu să pot merge la serviciu. Am luat buchetul şi am plecat împreună cu fetele la ea, să i-l dăm. Iubeşte florile, are casa plină de ghivece cu flori. Întotdeauna are în vaza din living floricele de sezon. Când a văzut minunatul aranjament, a început să plângă. Diana, este minunat! Cred că a costat foarte mult! Nu trebuia să îmi iei mie nimic…mai bine luai la fete ceva.

Reacția ei mi-a confirmat convingerea că poți face un om fericit cu o floare, un buchet de flori sau un aranjament floral.

Haideți să nu uităm să zâmbim şi să încercăm să aducem cât mai multe zâmbete pe chipurile celor dragi. Să nu oferim o floare doar la „zile mari”, ci doar pentru bucuria de a oferi.

Îi poți dărui fetiței tale, care adoră înghețata un minunat buchetel

Sau un aricel frumos

ariciul-duios-sculptura-florala-realizata-manual

Iar pentru mama ta, care ți-a oferit tot ce ți-ai dorit, te-a educat şi te-a iubit, flori cu dragoste

ganduri-parfumate-aranjament-floral-pe-suport-de-cana-personalizabila

Sau chiar acest frumos aranjament

regina-parfumata-aranjament-floral-pe-suport-de-ceainic

Tu ai făcut o surpriză frumoasă unei persoane, fără nicio ocazie specială?

Articol scris pentru proba nr. 10 din SuperBlog 2016.

 

 

27 de comentarii


 1. Impreuna cu Iris, fetita mea am daruit pe drumul de la gradi acasa flori de papadie. Am primit atatea zambete si cuvinte de multumesc incat ne-am dat seama ca si cu o papadie poti infrumuseta ziua cuiva.

  Răspunde

  1. Foarte frumos gest, Raluca. Orice floricica cat de mica smulge un zambet. Fiica mea imi aduce floricele care cresc pe gardurile vii de langa blocuri, iar eu ma bucur la fel de mult ca atunci cand primesc o orhidee.

   Răspunde

 2. Ai un sot minunat si foarte atent la tot felul de detalii. Nu i-am oferit flori Cristinei pana acum dar as fi curioasa sa vad cum reactioneaza. Este prea mica si nu cred ca stie sa le aprecieze. Dar imi plac alegerile pentru fetitele tale. Un Hello Kitty mi-ar fi placut si mie 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.