De ce imi plac trandafirii?

Simbol al dragostei si al victoriei, trandafirii sunt considerati reginele florilor. Este cea mai indragita si cumparata floare. Impresioneaza si produce emotii profunde prin tot ceea ce ii apartine: forma, finetea si eleganta bobocului, subtilitatea parfumului, nenumaratele culori ce le are reprezentate prin glasul iubirii.

Trandafirii, simbol al iubirii

Sunt florile despre care se spune ca daca le iubesti trebuie sa le iubesti cu spini cu tot. Acest lucru inspira un soi de bivalenta, de unde ideea ca cei ce prefera trandafirii in detrimentul altor flori, sunt oameni deschisi spiritual. Sunt oameni carora le place sa vorbeasca, sa comunice cu cei din jurul lor si sa ii asculte pe ceilalti.

Un buchet de flori reprezinta un cadou ideal pentru iubita, pentru sotie, pentru mama. Iar trandafirul ii va spune iubitei tale cat de mult o iubesti. Cu ajutorul lor, te vei transforma intr-un iubit extrem de romantic si foarte apreciat. Vei fi dat exemplu in cercul de prieteni si toata lumea te va lauda.

Floarea de trandafir este folosita inca din antichitate pentru parfum. Dar si pentru proprietatile ei mai putin cunoscute; uleiul, extractele din petale, decocturile, tincturile, infuziile. Toatr erau utilizate pentru a obtine medicamente in tratarea afectiunilor urechii, a gatului, gingiilor, a problemelor digestive si menstruale. Camerele de relaxare si baile publice erau parfumate cu trandafiri, pentru decontractare nervoasa si musculara.

Cum sa nu iubesti trandafirul, floarea apreciata de atat de mult timp?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.