Am pierdut spuma de relaxare, dar am devenit expert în rețelistică și conectică!

Spuma mă înconjoară, mă învăluie…este atât de bine! Nici nu mai știu de când nu am mai făcut o baie în cadă. Am ales un spumant de căpșuni, ador mirosul de căpșuni! Îmi doream să mă relaxez puțin, știam că mai mult de o jumătate de oră nu voi putea sta, dar… este mai mult decât suficient.

În ultimii doi ani, ritualurile mele de îngrijire și de răsfăț nu durează mai mult de un minut. Și un minut este mult! Acum stau liniștită, fetele urmăresc Cenușăreasa la televizor; este preferatul lor, nici măcar nu cred că au observat că lipsesc…

Spuma

Nici cu spuma n-am noroc 🙁

Mamiiiiiiiii…mamiiiiiii…vino repede, mă aud strigată pe două voci. Mă trezesc la realitate și sar din cadă, cu apa șiroind în urma mea.

Ce s-a întâmplat, mami? Ce ați pățit? le întreb speriată. Mă așteptam să le găsesc cu mâinile înfipte în părul celeilalte. Așa se iubesc ele! Glumesc, se iubesc mult, dar se împung și se ciondănesc non-stop.

Mami, tezoul…nu melge. Țenusăasa…nu mai e. Și o văd apăsând pe butoanele telecomenzii.

În acel moment, nu știam dacă să plâng sau să râd. Stăteam în uşa dormitorului, cu apa șiroind pe mine, într-o băltoacă la propriu. Dar eram bucuroasă că nu s-au lovit, că erau bine, că nu se certaseră.

Stați să mă șterg, spun cu regret, luându-mi adio de la SPA-ul meu. Rezolv imediat. Ați umblat cumva la laptop? Ante, Sofi…v-ați dat jos din pat, ați pus mânuțele pe ceva?

Nu, mami, le văd uitându-se la mine cu ochișorii lor mari, foarte serioase.

Oare nu e bun cablul HDMI?

Ciudat, laptopul funcționează. Dar la TV nu se mai vede nimic. Pfff…oare cablul HDMI, atât de mult lăudat să nu fie bun? Și când mă gândesc că nici nu eram atât de convinsă că am nevoie de el. Eram mulțumită de DVI-ul meu, chiar dacă pe lângă acesta, mai trebuia să folosesc și cablul acela pentru sunet…îmi stă pe limbă numele…Dar nu…folosiți doamnă cabluri HDMI, sunt net superioare, va transmite atât semnalul video, cât si pe cel audio către televizorul dumneavoastră. Sau oare nu l-am instalat eu corect? Îmi amintesc că m-am chinuit câteva ore să instalez un cablu…dap…vreo două ore. Vreun sfert de oră mi-a luat să îmi dau seama unde trebuie sa îl bag 😀

Așa mi-a spus băiatul de la Conectica, unde am aterizat într-o zi căutând un router mai bun decât cel pe care îl aveam de la firma de internet. Nu știu ce fel de router aveam cu puțin timp în urmă, însă nu bătea până in dormitor. Dacă vroiam să intru pe facebook sau pe mail, trebuia să avansez spre ușa dormitorului, spre hol. Până într-o zi, când m-am enervat tare. Așteptam urgent un e-mail, iar acesta întârzia să apară. Mă chinuiam să culc fata…iar telefonul îmi arăta când conectat la rețeaua…, când fără semnal. M-am enervat rău și am început să caut router cu arie maaaaareee de acoperire!

Optează pentru un router Wireless AC – cel mai avansat standard

Și l-am găsit pe cel mai bun pentru apartamentul meu. La magazinul Conectica, cel mai important importator și distribuitor în domeniul conecticii, care ne oferă o gamă extrem de variată de produse din aria echipamentelor de rețelistică, conectică și periferice PC.

router-wireless-

Nu vă gândiți…nu este un router scump. Pentru apartament, mi – a fost recomandat un router cu un preț mediu, care suportă însă cu ușurință 2 pc-uri conectate prin cabluri de rețea, 3 smartphone-uri, un laptop, o cameră foto smart și 2 tablete. 

Am optat pentru un router care folosește tehnologia MIMO 2T2R, TL-WR841N, creând o conexiune wireless avansată şi de o înaltă performanţă. Fiind un 11n atinge o viteză de transmisie şi o arie de acoperire de 15 ori, respectiv de 5 ori mai mare decât produsele 11g. M-au zăpăcit termenii aceștia…însă când am auzit atâtea puncte forte pe care le are, m-a încântat. De instalat, până și pentru un „expert” ca mine a fost floare la ureche. Routerul a venit însoțit de un CD de instalare, super simplu…click, click, next, next, finish!!

Dar să mă întorc la cablul meu. Cablu care a venit însoțit de un adaptor HDMI. Căci adaptoarele HDMI permit livrarea unui conținut de înaltă rezoluție către monitor. Și se vedea atât de bine desenul animat…se auzea ca la cinema…

Deci…mă uit eu ca mâța în calendar la cablu, la adaptor, întrebându-mă ce nu merge. De cuplat, le-am cuplat corect, altfel nu mergea de la început. Deci ceva…sau cred că mai degrabă cineva, a atins cablurile pe aici. Le-o fi scos și le-a băgat în altă parte decât unde trebuia să fie? Le-am scos, le-am inversat…am încercat să le bag în alte orificii. Nu vroia și pace!

Îmi venea să mă scarpin precum Stan, când nu înțelege ceva…când deodată o văd pe Cenusăreasa plângând că mama vitregă nu vroia să o ia la bal. Mă întorc și o văd pe pitică cu telecomanda în mână. Aha, hoțomano, ce ai făcut acolo? M-am holbat un sfert de oră la cablul ăsta, gândindu-mă care e buba și de fapt voi ați umblat în telecomandă.

Cenușăreasa, un desen extrem de emoționant

Nu m-am mai întors la baia mea relaxantă, se răcise apa, așa încât m-am băgat lângă ele în pat și am urmărit și eu filmul. Într-adevăr, băiatul avea dreptate, sunetul era nemaipomenit.

Așadar, am mai învățat ceva: cele mai bune produse de conectică le găsim pe Conectica.ro. Care anul acesta împlinește 10 ani. Yuhuuu: La mulți ani, Conectica! Și cu această ocazie, am aflat că, pentru a serba această ocazie specială, în perioada 15-30 octombrie organizează Săptămânile Rețelisticii!

conectica_saptamanileretelisticii-facebookcover-300x114

*sursa foto: conectica.ro, google.ro

Articol scris pentru proba nr. 7 din SuperBlog 2016!

 

42 de comentarii


  1. Un cablu il montez, dar imi place sa imi bag nasul cand mestereste sotul cate ceva 😀 eu si fetele :)))

   Răspunde

 1. In general imi cam bag nasul peste tot, cateodata reusesc, alteori, nu. Dar daca are cine sa se ocupe de vreo problema, ii cedez locul imediat.

  Răspunde

 2. Eu l-am avut pe fratele meu care era tare curios sa vada ce contine x lucru,, ca era ceas, telecomanda… orice. Eu eram la fel de curioada doar ca nu indrazneam si nici nu il puneam pe el.

  Răspunde

 3. eu am expertul langa mine, daca ceva nu merge, il pun pe el sa se uite. eu la capitolul tehnologie sunt pe langa. inainte eram mai interesata,a cum s-a spulberat orice gram de entuziasm

  Răspunde

 4. Diana te înțeleg perfect. Relaxarea se face printre picături si nu atunci când ți-ai dori. Este complicat cu un copil. Nu vreau sa-mi închipui cum este cu doi!
  Te apreciez pentru implicarea ta si pentru puterea de strice peste toate problemele cu fruntea sus

  Răspunde

  1. Multumesc, Ramona! Este greu si cu unu si cu doi…copiii au merei nevoi, si atunci tu pici pe ultimul loc intotdeauna. Dar ce nu facem pentru ei??? :*

   Răspunde

  1. Bun asa. A mea cea mare avea o problema cu prizele, cea mica nu a tras la ele ca aveau deja capace de protectie :))

   Răspunde

 5. M-ai pierdut printre randuri atunci cand ai mentionat de cabluri, tehnica si probleme. Sunt „utila” la casa omului, decat sa stric ceva, mai bine ma abtin. Norocul meu ca am planul de rezerva: sotul, altfel as fi stat cu tv-ul defect pana se gaseste solutia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.