Ce importanta are uleiul de ficat de cod

Eu folosesc pentru fete uleiul de ficat de cod de la Mollers. Ne-a fost recomandat de catre doctorul pediatru pentru amandoua. Atat pentru pofta de mancare, cat si pentru imunitate.

Uleiul

Cand am inceput eu sa le dau acest ulei, am cautat si pe internet cateva informatii.

Ce am aflat despre uleiul de ficat de cod

Astfel am aflat ca istoria uleiului de ficat de cod-cod liver oil – incepe cu mii de ani in urma. Era considerat un adevarat dar al naturii de catre locuitorii zonelor arctice și sub-arctice. Era folosit la aproape orice: de la iluminat lampile, prelucrarea pieilor de animale. De asemenea, la tratarea barcilor și a corabiilor pentru a preveni acoperirea lor cu gheata, pana la folosirea lui ca medicament, atat pentru oameni cat si pentru animale.
Descoperite in urma cu mii de ani, proprietatile benefice ale uleiului de ficat de cod au fost confirmate astazi de foarte multe studii clinice. Locuitorii de pe coasta de Vest a Norvegiei, tara care a pus bazele productiei moderne de ulei de ficat de cod, se imbolnaveau foarte rar. Acest lucru  tocmai datorita consumului frecvent. Secretul il reprezinta cea mai buna combinatie de acizi grasi esentiali Omega-3 naturali. Acesti nutrienti contribuie la formarea celulelor si au efecte dovedite asupra inimii si a sistemului nervos central, alaturi de vitaminele D, A si E.

Voi ati auzit de el? Il folositi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.