Design contemporan – VforVintage

Voi ati auzit de design contemporan, cultura vintage? VforVintage este un site online care va introduce in aceasta lume. V for Vintage este despre design românesc, vintage, târguri si pasiunea de a ne bucura de lucrurile simple din fiecare zi.

Design contemporan, redat de VforVintage, bucurie in fiecare zi!

Pe 12 și 13 noiembrie, la V for Vintage, Grand Hotel du Boulevard gazduieste intalnirea vintage retro fashion, creand momente de poveste. Grand Hotel du Boulevard a apartinut bijutierului francez Jaques Herdan. Hotelul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi  hoteluri din Bucuresti.

Situat la Piata Universitatii, vis-a-vis de Cercul Militar, Grand Hôtel du Boulevard a avut un rol extrem de important pentru inalta societate, fiind un izvor de cultura si  de rafinament. De-a lungul timpului, hotelul realiza intruniri parlamentare, detinand sali de pictura.Aici erau opere de arta care apartineau lui Mihail Kogălniceanu, Grigore Cantacuzino, domnitorului Carol I, Theodor Aman,Alexandru Odobescu, Cezar Bolliac.

La parterul hotelului se aflau librăria Alcalay, precum si un restaurant frantuzesc. Aici erau servite produse din bucataria romaneasca, precum si frantuzeasca. Se serveau  vinuri romanesti, frantuzesti, italienesti si trufandale in orice anotimp. Dupa anul 1918, Grand Hotel du Boulvevard organizeaza Pour toi et pour moi, un club de dans foarte cunoscut in perioada interbelica. Ici veneau imbracati elegant domni si doamne, pentru a-si exersa pasii de step si foxtrot.

design

Decorul hotelului si-a pastrat si astazi elementele deosebite, ce transforma hotelul  intr-un monument al rafinamentului si  al elegantei. Chiar de la intrare simti ca retraiesti perioada secolului al XIX-lea. Aici esti intampinat de opulenta candelabrului, care luminează intreaga intrare. Balcoanele cu o distinsa feronerie, cele patru statui ceramice de mari dimensiuni, realizate in cuptoare speciale, la Viena.

 Vreti sa faceti cumparaturi? Romanian designers va asteapta sa comandati produsele preferate.

Se fac inscrieri pentru cea de-a 17-a editie, daca nu stiati!

Colectionarii de piese vintage si obiect sunt rugati sa trimita un mail de inscriere la adresa v@vforvintage.ro. Pentru sectiunile: design vestimentar / accesorii / bijuterie / obiect, participand la cea de-a 17-a editie a VforVintage.

Amestecurile neasteptate reprezinta una dintre cele mai importante tendinte de anul acesta. V for Vintage va ofera ocazia sa o exploatati in cel mai creativ mod cu putinta.

‘No rules’ devine singura regula pentru aceasta editie. Mixarea de imprimeuri, culori, texturi, materiale sau stiluri este unealta de care trebuie sa profitati in procesul de creatie. Va trebui sa dati nastere unor combinatii inedite, vandabile si relevante pentru moda actuala.

Selectia portofoliilor este facuta de juriul V for Vintage format din Noemi Meilman, Robert Ratiu si Laura Calin.

Criteriile de selectie urmarite sunt:

  • interpretarea temei,
  • claritate,
  • creativitate,
  • diversitate,
  • coerenta,
  • calitate,
  • noutate.

Sunt asteptate texte explicative, schite, fotografii sau orice alte materiale care ajuta o vizualizare a interpretarilor primite. Cat timp criteriile de mai sus sunt respectate, aveti libertatea de a aborda tema editiei din orice unghi sau stil.

In termen de 7 zile de la incheierea inscrierilor, veti primi raspuns referitor la participarea brandului inscris la V for Vintage pe mail. Data limita de inscriere este 10 Octombrie 2016.

Mai multe informatii gasiti si pe pagina de facebook, cu o apreciere veti fi la curent cu toate noutatile postate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.