Fluturasii…ce dragalasi sunt! Nu credeti?

Îmi plac fluturașii foarte mult! Viu colorați, zburând din floare-n floare, din totdeauna mi-a plăcut să îi admir.

fluturasii

Dar voi știți ce simbolizează fluturașii?

În Japonia, fluturele este un simbol al femeii. Doi fluturi înseamnă fericirea maritală. Fluturele, ușor, este un călător spiritual, iar vederea lui anunță o vizită sau moartea unei persoane dragi.

fluture

In Zair, un mit povestește că omul urmează ciclul vieții și al morții unui fluture. În copilărie este o omidă mică, pentru ca la maturitate să devină o omidă mare. Devine o crisalidă abia la bătrânețe, mormântul lui său fiind coconul de unde iese sufletul său sub forma unui fluture.

Printre azteci, fluturii sunt un simbol al sufletului sau ultima suflare a unui muribund. Un fluture care zboară printre flori reprezintă sufletul unui războinic care este căzut pe un câmp de luptă. Într- adevăr, războinicii se întorc pe pământ sub formă de colibri sau de fluturi.

fluturi-mitologie-legende-superstitii

În mitologia greacă, fluturii erau considerați și priviți ca fiind expresia sufletelor oamenilor. Vechii greci credeau că după moarte, oamenii care au avut un suflet curat și pur vor fi întruchipați în fluturi de zi, frumos colorați și iubiți de oameni, iar oamenii care au fost răi în timpul vieții, vor fi întruchipați de fluturi de noapte, cu un colorit tern, întunecat.

Sunt minunați, nu credeți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.