Un city break low cost confortabil oferit de Ryanair

După ce m-am asigurat că fetele sunt prinse în centurile lor și se uită amuzate pe cărticelele mici de voiaj pe care le-am luat cu noi, m-am așezat și eu confortabil pe scaun. Sper ca totul să decurgă OK, mai ales că zborul nu durează decât 2 ore și 10 minute, față de 17 ore și 51 minute, așa cum reieșea de pe internet că am face dacă am merge cu mașina. Foarte multe ore, cu pauze bineînțeles…și sigur fetele s-ar plictisi groaznic și ar vrea să coboare după nici 2 ore.

Acesta a fost motivul pentru care am ales drumul cu avionul. Inițial am fost puțin speriată de idee, recunosc, dar m-a liniștit faptul ca nu durează foarte mult zborul. Și știți ce m-a mai liniștit? Faptul că…

Recordul Ryanair de siguranță: 31 de ani fără niciun incident aviatic, siguranța fiind prioritatea companiei.

……..

Când finii noștri ne-au sunat și ne-au invitat să îi vizităm într-o scurtă vacanță, ne-am gândit…de ce nu? O vacanță inopinantă, la care nici nu ne gândeam cu o zi în urmă, este bine-venită. Așa încât am acceptat invitația și am început pregătirile.

Primul pas a fost să le facem pașapoarte fetelor, pentru a ieși din țară cu ele, avem nevoie de pașapoarte. Însă a fost extrem de simplu. Nu a trebuit să le luăm cu noi, am avut nevoie de câte două poze pentru fiecare mândră și gata. O dată rezolvată această necesitate, cazarea fiind asigurată, mai rămânea să vedem cu ce vom ajunge in Bologna.

Finul ne-a recomandat Ryanair, precizând că a călătorit foarte ieftin și în siguranță cu această companie aeriană. Nu mai auzisem până acum de Ryanair, însă la cât de des mă folosesc eu de avion, nici nu mă mir că este o necunoscută pentru mine. Dar omul cât trăiește învață, așa încât am căutat mai multe informații. Și am găsit.

ryanair-mic-patrat-300x300-150x150

Cine este Ryanair?

Este cea mai mare companie aeriană de pasageri din Europa, transportând peste 117 milioane de pasageri pe an. Peste 1800 de zboruri zilnice de pe cele 84 de baze conectează 200 de destinații din 33 de țări, cu o flotă de 330 de aeronave noi Boeing 737 și cu o comandă pentru alte 350 de aeronave noi Boeing 737. Ryanair este o companie low-cost, cu zboruri economice, fiind numită cea mai prietenoasă linie aeriană cu mediul, de către aeroportul Stansted din Londra.

În România, Ryanair operează de pe patru aeroporturi: București, Timișoara, Oradea și Craiova. Pentru anul fiscal 2018, Ryanair va transporta 2,5 milioane clienți din/către România și va susține peste 1800 locuri de muncă asociate activităților din aeroporturile către care operează.

Ryanair depune eforturi permanente pentru a face călătoriile clienţilor cât mai relaxante şi mai confortabile posibil. Au introdus programul Always Getting Better, prin care urmăresc să ajungă, pe lângă o linie aeriană utilă, și una iubită, introducând foarte multe facilități pentru consumatori. Au fost primite cu entuziasm de călători: taxe mai mici la diferite servicii și la bagajele de cală, simplificarea sistemului de taxe, loc alocat gratuit, aplicație pentru smartphone, politica celor 2 bagaje gratuite la bord, reduceri pentru familii.

Ryanair ofera facilități atractive!

Acum că am aflat cine este Ryanair, am descărcat pe telefon aplicația mobilă Ryanair și am început să caut destinații zboruri ieftine către Bologna. Și ce credeți…chiar am gasit! Am ales programul Family Extra și am găsit un preț extraordinar de mic, 9,99 euro de persoană. Cu banii aceștia călătoresc cu trenul, două ore până la București. Am ales sa rezerv și zborul retur către București, scăpând astfel de grija drumului înapoi. Cu doi copii mici, este destul de greu, așa încât nu am vrut să risc iar soțul meu să stea departe de noi, și am avut posibilitatea de a alege, aceleași locuri urmând să le avem și la întorcere. Pentru doar 16 euro am rezervat exact locurile pe care le-am dorit – 19 C, 19 D, 19 E și 19 F.

confortabil

pret-2

Am aflat că Ryanair este singura linie aeriană low-cost din Europa unde este permis cu două bagaje pentru cabină gratuite. Ați auzit bine, două, iar acestea sunt dimensiunile: un bagaj de mână de până la 10 kg cu dimensiunea maximă de 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 bagaj mic de mână de până la 35 x 20 x 20 cm – ambele în avion, niciunul la cală. Bagajele pentru cală se plătesc separat. Pentru că nu stăm decât 4 zile, am considerat că sunt suficiente aceste două bagaje, deci nu am mai plătit nimic în plus pentru bagaje.

bagaje-de-mana-gratuite-ryanair

Cu doar 100 de euro am plecat într-o vacanță neplănuită, este adevărat, însă sunt sigură ca va fi cea mai frumoasă vacanță în care am fost!

pret-final-calatorie

Așezați-vă confortabil și bucurați-vă de călătorie!

Și așa am avut ocazia să ne bucurăm de un city break low cost, o vacanță ieftină la care nici nu visam. Un prilej de a ne revedea finii și de a cunoaște orașul Bologna. Abia aștept să văd simbolul Bolognei, Fântâna lui Neptun, una dintre cele mai frumoase lucrări ale lui Giambologna.

fontana-del-nettuno

Un alt obiectiv turistic pe care îmi doresc să îl văd este Biserica San Petronio, cea mai mare biserică din oraş, închinată Sfântului Petronio, patronul spiritual al Bolognei.

biserica-san-petronio

Într-un final, mă voi odihni pentru câteva minute în cea mai mare piaţă din Bologna, piața Maggiore. Îmi doresc să observ cum se comportă localnicii şi care este “spiritul” oraşului.

piazza-maggiore1-300x200

Dacă aș merge la Pisa nu aș rata turnul înclinat. Însă sunt și aici două turnuri, Turnul Asinelli și turnul Garisenda, cel din urmă fiind înclinat. Dacă nu știați, se spune că acesta a început să se încline încă din momentul în care a fost construit, motiv pentru care construcția a fost oprită.

cele-doua-turnuri-din-bologna-300x200

………

Și iată-ne acum în avion, așteptând să decolăm. Fetele nu se vor plictisi, am avut voie să le scot tabletele. Trebuie doar să fie pe modul avion și să le închid la decolare și la aterizare.  Aaaa…să nu uit, să le dau fetelor câte o acadea cu miere, cumpărate special pentru decolare. Astfel nu riscăm să li se înfunde urechiușele și se egalizează presiunea în urechi. Bologna, here we come! Abia aștept să-ți descopăr comorile!

Articol scris pentru proba cu nr 2 din SuperBlog 2016!

*sursă foto: ryanair.com, thecitybreak.ro

25 de comentarii


  1. Am auzit si eu de la mamici, trebuie sa mestece ceva si recomandau acadelele. Sunt de la farmacie, acadele cu miere, foarte bune!

   Răspunde

 1. Nu am ajuns niciodata in Blogna dar pare a fi o destinatie frumoasa. Preturile transportului te ajung foarte putin si la asa oferte tot sa pleci

  Răspunde

  1. Mulțumim! Mai întâi sa plecam si apoi…poze cat mai multe. Îmi place sa fac poze, așa rămân cu amintirile vii 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.