Bricul Mircea s-a intors acasa!

Pentru cei care nu stiu, Bricul Mircea este numele a doua nave din dotarea Marinei romane. Primul Bric Mircea, o corabie de tip bric construita integral din lemn, a functionat intre anii 1882 si 1944, iar cel de-al doilea „Bric Mircea”, o nava barc clasa A, construita din metal, dotat atat cu vele cat si cu un motor Diesel naval, a fost lansat in data de 22 septembrie 1938 la ora 15:48, aflandu-se in functiune si astazi ca nava-scoala.

Bricul

Peste 70 de generatii de marinari s-au pregatit de-a lungul timpului pe velierul istoric al Romaniei.

Bricul Mircea s-a intors acasă!

Pe data de 4 octombrie, dupa o luna petrecuta pe mare, mandria flotei romanesti cum este denumit faimosul bric, s-a intors acasa. Cocotati pe catarge, plini de dor, marinarii isi salutau cu dragoste familiile care ii asteptau pe tarm.

Cadetii au strabatut peste 3500 de mile intr-un voiaj de instruire. Timp de 21 de zile, viitorii marinari au infruntat capriciile marii. Elevi sau cadeti romani ori straini, fete sau baieti, toti au avut sarcini de indeplinit pe vas. Trezirea s-a dat in fiecare dimineata, au urmat sectoarele, apoi inviorare si micul dejun. Pana seara tarziu, viitorii marinari militari au facut instructie si scoala. Nu au avut timp de odihna.

A fost si una dintre cele mai fericite zile pentru una dintre iubite, care astepta pe tarm. Ea a fost ceruta in casatorie chiar la bordul bricului de catre iubitul ei. O zi emotionanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.