Animalele, prietenele cele mai bune ale oamenilor

Animalele sunt sarbatorite astazi, stiati?

Animalele

In anul 1931, cu prilejul unei conventii a ecologistilor, care a avut loc la Florenta, ziua de 4 octombrie a fost proclamata oficial de catre Organizatia Internationala pentru Protectia Animalelor ca Ziua internationala a animalelor.

In anul 1228, tot intr-o zi de 4 octombrie, a fost canonizat Sfantul Francisc de Assisi, protectorul animalelor.

Oficializarea Zilei internationale a animalelor a fost un mod de a face cunoscuta situatia speciilor de animale aflate in pericol de disparitie.

Cu timpul a devenit ziua in care se aduce un omagiu tuturor animalelor, din toate tarile lumii.

Animalele sunt sarbatorite astazi!

Este bine stiut ca prezenta unor animale de companie este benefica pentru oameni. Aceasta poate stimula sanatatea fizica si mentala a omului, ajutandu-l adesea din punct de vedere emotional, psihologic si social.

Aceasta zi este o ocazie speciala de a celebra dragostea si respectul nostru fata de animale. Prin activitati speciale care sa evidentieze importanta lor în lume.

Ziua internationala a animalelor are menirea de a celebra viaaa animalelor. Contribuie la constientizarea diverselor roluri pe care animalele le au in viata noastra, la manifestarea recunostintei fata de modul in care animalele ne infrumuseteaza viata.

Mi se pare extrem de dragut ca animalele au o zi in care le celebram. Desi consider ca ar trebui sa le aratam cat de mult le iubim zilnic. Ma refer aici la animalele de casa. De aceea aceasta zi se adreseaza tururor animalelor, nu doar celor pe care le apreciem si le ocrotim zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.