Mierea de albine, cel mai sanatos aliment!

Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase si complexe alimente. Fie ca iti place sa o mananci la micul dejun, fie ca o folosesti pe post de indulcitor, mierea contine o serie de substante benefice pentru organism.

mierea

Mierea de albine, multiple beneficii

– este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajuta sa avem un tonus bun si incarca cu energie.

– este un puternic antiinfectios natural, care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism.

– este si un puternic stimulent al digestiei si al metabolismului, favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism.

– este un indulcitor natural si sanatos, care nu are efectele nocive ale zaharului.

– contribuie la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

– proprietatile antiinflamatorii ale mierii sunt utile si in tratamentele cosmetice, calmand iritatiile pielii. Este utila in tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.

– consumul de miere asigura femeii gravide si fatului sanatatea fizica si psihica, iar bebelusilor si copiilor de orice varsta, o mai buna rezistenta in fata bolilor. Pentru bebelusi se foloseste ca indulcitor adaugat in lapte sau ceaiuri, administrandu-se in doze sporite pornind de la un varf de lingurita. De retinut ca nu se foloseste la bebelusii in primul an de viata

Vitaminele prezente in miere sunt vitamina C, A, D si K si cele din complexul B. Atat vitaminele cat si mineralele variaza in functie de nectarul folosit de albine si in functie de resursele solului pe care cresc plantele respective.

Mierea nefiltrata contine o substanta extrem de puternic, propolis, denumita si penicilina din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.

Mierea ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie. Acest lucru se datoreaza faptului ca vitaminele si mineralele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism.

* sursa foto: Google

2 comentarii

Lasă un răspuns