Aparatul de aerosoli-eficient sau nu?

Inca de cand Ante avea un anisor, doamna dr pediatru ne-a recomandat sa achizitionam un aparat de aerosoli. Ne-a spus ca este util si este destul de eficient. Bineinteles ca niciodata nu folosim medicamentele fara prescriptia doctorului.

Ce inseamna aerosoli?

Aerosolii sunt ansambluri de particule fine, in forma lichida sau solida, aflate in dispersie intr-un mediu gazos. Aceste particule fine sunt inhalate, prin caile respiratorii, in plamani.

Aerosolii sunt de doua tipuri:

– aerosolii naturali – intalniti cel mai frecvent la mare (aerosolii marini, prezenti mai ales in zona digurilor, acolo unde se sparg valurile) si la munte (aerosolii de padure, care apar prin combinarea de substante volatile cu polenul din aer) sau in salina

– aerosolii artificiali, produsi de nebulizatoare sau aparatele de aerosoli

aparat aerosoli

Dupa cum va spuneam, acest aparat ne-a fost recomandat de catre doctor, in special pentru eficienta lui in afectiunile respiratorii, manifestate prin tuse, respiratie dificila sau rinoree, insanatosirea micutului fiind mult mai rapida decat in cazul administrarii clasice de medicamente.

Un avantaj extrem de important al terapiei in acest caz este utilizarea de doze mai mici de substante medicamentoase fata de tratamentele clasice.

Noi de foarte multe ori am scapat de raceli, de tuse si de mucisori cu ajutorul nebulizatorului.

Mie mi se pare foarte eficient si util, scapam astfel de zeci de siropele care ne erau administrate. Pitica nu prea accepta cand era mititica siropelele, ma chinuiam foarte mult sa i le dau. Surprinzator, dar nebulizatorul l-a acceptat foarte repede. Mai intai l-am folosit in joaca, am avut noroc cu fata cea mare. A vazut-o pe ea cand ii faceam aerosolii si a vrut si ea. Acum isi tine singura mascuta si ii da drumul singura de la buton.

Desi este o suma destul de maricica, il recomand tuturor mamicilor. Este bun atat pentru copii,cat si pentru adulti. Eu l-am folosit cand eram insarcinata si am fentat raceala! 🙂

4 comentarii


    1. Eu l-am folosit atat pentru fete, iar la cea mica de bebelus, dar si pentru mine si sunt multumita de el.

      Răspunde

    1. Da, Cristina, are doua masti, una pentru copii si una pt adulti,eu l-am folost cand eram insarcinata cu Sofi si a fost Ok. Noi il avem de 4 ani jumatate si sunt multumita de el.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.