A sosit…toamna cea bogata!

1 septembrie…in caleasca sa aurie, toamna s-a gandit sa ne intampine dupa zile calduroase.

Dupa o vara fierbinte, toamna a sosit intinzand un covor de frunze aramii. Tremuranda, una dintre frunzele copacilor atinge pamantul, scuturata de vantul rece si spalata de ploaia care cade din cerul intunecat de nori grei.

Padurile de stejari, mesteceni si artari nu mai au acea culoare verde, doar brazii pastrandu-si cu demnitate verdele stralucitor. Cerul acoperit de nori este brazdat de stoluri de pasati calatoare, alungate de aerul rece al toamnei.

Toamna – plin de roade!

Toamna

O priveliste minunata…culori atat de vii, care te imbie la visare. Mi-ar placea sa locuiesc aici o perioada de timp, sa ma relaxez in linistea naturii, sa fiu precum ursul iarna, sa intru in hibernare in acest minunat cadru, ca de poveste.

Desi nu este anotimpul meu preferat, este cea mai darnica fiica a anului. Oamenii culeg fructele din livezile cu mirosuri parfumate, strugurii asteapta si ei cu boabele mari sa fie culesi si transformati in mustul dulce.

Toamna isi deschid scolile portile pentru a-si intampina elevii, care, emotionati se aseaza cu grija parca in banca, avand cate o floare pentru doamna invatatoare.

Imi placea la scoala sa fac compuneri despre toamna, sa vorbesc despre bogatiile pe care ni le aduce acest anotimp. Sper ca si fiicelor mele sa le placa sa povesteasca, sa invete lucruri noi, sa fie atente la scoala.

Nu-mi plac zilele ploioase, si ma gandesc cu groaza la baltocile care se vor forma pe trotuare. Insa ador covorul de frunze multicolore! Toamna este exact ca o regina plina de belsug, care isi bucura supusii cu daruri extrem de scumpe! Nu degeaba se spune ca este cel mai bogat anotimp al anului!

Toamna-ncepe sa isi sune
Frunzele-aurite salbe.
Veverita strange-alune
Pentru zile reci si albe.

Iar livada-ngalbeneste
Si frunzisul isi destrama,
Semn ca toamnei ii plateste
Roadele cu bani de-arama.

Chiar si-un soricel de camp
Mai gaseste pe campie
Bobulete de porumb
Pentru-ascunsa-i magazie.

De priviti cu luare-aminte,
Tot ce este-n jur te-nvata
Sa fi gospodar cu minte,
Ca sa-ti fie bine-n viata.

*poezie culeasa de pe net.

 

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.