Reducerea stresului – CharmeCosmetics te ajuta!

Reducerea stresului este un subiect care intereseaza pe multe persoane. Stresul pune stapanire pe toata lumea, la un moment dat. Acesta afecteaza echilibrul fizic si psihic a fiecaruia dintre noi, ca urmare a confruntarii cu cerinte, sarcini, situatii, percepute ca fiind dureroase, dificile.

Atunci cand suntem supusi anumitor solicitari externe, organismul nostru secreta asa-numitii „hormoni de stres” pentru a le putea face fata cu succes acestora. Problemele insa, apar atunci cand aceste substante persista mai mult timp in sange (expunere prelungita la stres). Astfel pot aparea leziuni ale vaselor de sange, afectiuni ale rinichilor si chiar moarte; imbatranirea celulara este accelerata, iar imunitatea scade, astfel incat creste riscul aparitiei bolilor somatice sau psihice.

Reducerea stresului – ce ne recomanda CharmeCosmetics?

CharmeCosmetics ne recomanda Tinctura de Valeriana, produs 100 % natural. Aceasta este o solutie hidroalcoolica, care se obtine prin prepararea la rece din radacina plantei Valeriana officinalis. Inca din antichitate, aceasta a fost intrebuintata ca remediu in isterie, insomnie, nevroze si anxietate, in special datorita proprietatilor sale puternic sedative si anxiolitice.

reducerea stresului

Reducerea stresului – Charme Cosmetics

Dintre toate produsele vegetale care se administreaza pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

De peste 4.000 de ani, valeriana a fost foarte mult utilizata in medicina populara, atat in Asia, cat si in Europa, ajungand ca efectele terapeutice sa fie general recunoscute, astfel ca, in prezent, consumul pe glob sa ajunga la circa 300.000 de tone de radacini.

Aceasta planta este originara din Asia centrala si orientala, raspandindu-se treptat, in Europa si America de Nord. In Romania, valeriana creste in flora salbatica prin tufisuri, fanete, luminisuri de padure, locuri umede, lunci, zavoaie si margini de paraie, din zone deluroase si montane. Pentru efectele sale vindecătoare, valeriana este intens cultivata. In popor, aceasta planta este cunoscuta sub diferite denumiri: odolean, iarba pisicii, gusa porumbelului, navalnic.

Actiuni terapeutice specifice

Inca din timpul romanilor se considera ca valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor nervoase si cardiace si a bolilor fizice asociate cu acestea. In afectiunile sistemului nervos se constata efecte excelente de prevenire si combatere a multor stari specifice:

 •  insomnii si tulburari de somn, asigurand o crestere a perioadei de somn profund
 •  stari de excitabilitate nervoasa si psihica, astenie nervoasa, crize de nervi, isterie
 •  dureri de cap, tremuraturi
 •  epilepsie, convulsii la copii
 •  socuri emotive, stari de stres si teama, anxietate, oboseala
 •  senzatie de „nod în gat”
 •  migrene dupa starile de ebrietate
 •  depresie psihica cu crize de plans
 •  calmarea crizelor la persoanele nervoase si refacerea echilibrului nervos
 •  contractii musculare dureroase datorate suprasolicitarilor fizice si a incordarii psihice

Charme Cosmetics s-a nascut din dragoste pentru viata, oameni si mediu. Asa a aparut Charme Cosmetics din dorinta de a promova produsele cosmetice naturale.

Principalele trasaturi ale Charme Cosmetics sunt:

 • Puritatea: gasesti aici formule naturale cu peste 98% ingrediente naturale
 • Calitatea: produsele descoperite aici au concentratie mare de ingredient activ si nu au parfum de sinteza, coloranti artificiali, conservanti artificiali si derivati petrochimici
 • Etica: pentru ca respecta atat mediul inconjurator cat si oamenii, si nu realizeaza niciodata teste pe animale
 • Grija pentru Trup si Suflet: mizeaza pe momentele de incantare, mangaiere, seri mai calde si mai linistite, aducand un plus de lumina pe chipul si in sufletul consumatorilor.

Daca vreti sa aflati mai multe despre stres, cum si de ce apare si cum sa reactionam la acesta, va invit sa cititi cu atentie si acest articol. Cu siguranta, va va ajuta sa intelegeti ce este stresul si cum sa scapati de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.