De ce trebuie sa ai scaune auto pentru copii?

De ce sunt importante scaunele auto pentru copii? Pentru ca, copiii sunt cei mai importanti pentru noi, iar ei trebuie sa fie cat mai in siguranta intr-o masina, de aceea alegerea scaunului auto este extrem de importanta, tot atat de importanta ca si montarea acestuia intr-un mod corespunzator. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca piticul nostru este legat intr-un mod corect la fiecare calatorie cu masina.

Cea mai buna masura de siguranta este ca piticul sa fie pozitionat cu fata catre geamul din spate, pentru cat mai mult timp posibil. De aceea, nu ar trebui sa ne grabim sa-l mutam in scaune mai mari, sunt pozitionate cu fata catre geamul din fata, deoarece in cazul unui accident rutier, acesta poate sa-i fie fatal copilului  daca nu este pozitionat corect in scaun si scaunul montat in pozitia corecta.

Bekid ne ofera scaune auto copii

de ce

Scaune auto copii – Bekid

De ce este important sa folosim scaune auto pentru copii?

  • in primul rand tine de siguranta copilului; in caz de accident riscul de ranire a copilului se reduce considerabil
  • scaunul de masina are rolul de a proteja copilul si de a-i mentine pozitia in cazul unui impact violent, deoarece o parte din forta va fi amortizata de acesta
  • asigura un confort maxim pentru copil in timpul calatoriei
Aspectul prinderii scaunului auto de bancheta masinii este cel mai important, pentru ca daca nu ai asigurat bine scaunul auto degeaba ai pus copilul in el. Daca montezi pentru prima oara scaunul auto, atunci trebuie sa citesti cu atentie manualul de instructiune.
Pozitionarea scaunului auto cu spatele catre directia de mers este considerata de catre specialisti una dintre cele mai sigure modalitati de a transporta copilul in masina si de a il proteja. Conform unor studii recente, copiii care nu au implinit inca doi ani prezinta un risc mult mai scazut de a fi raniti in timpul calatoriei cu masina, daca sunt asezati intr-un scaun auto cu spatele catre sensul de mers. Aceasta se datoreaza faptului ca, copiii mici, care nu au inca sudate bine vertebrele coloanei, in cazul unui impact , daca este pozitionat cu fata catre directia de mers, va fi proiectat in fata, iar coloana lui va fi dilatata cu pana la 2 cm, ceea ce poate conduce la urmari medicale grave.
Aud tot mai des parinti care spun „dar eu merg incet si/sau atent” sau „nu suporta scaunul” sau „nu imi place sa il aud plangand”; ceea ce mi se pare o prostie. De ce? Daca tii la copilul tau, la siguranta lui, atunci nu exista nu vrea sau mai stiu eu ce. Singurul lucru pe care il acceptam noi atunci cand plecam la un drum mai lung este sa facem opriri mai dese, in special cand vrea pitica. Altfel…nu prea conteaza, indiferent cat ar plange. Am vazut atatea stiri la televizor cu copii zburati prin parbriz, incat nu ma incalzeste nimic din ce mi-ar spune oricine. Pentru mine, viata copilului meu este extrem de importanta.
Daca articolul meu nu v-a convins, va recomand sa cititi si acest articol care defineste foarte bine importanta scaunului auto. Dragi parini, asigurati-va copiii!!! Viata lor are prioritate!

 

 

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.