Viata la tara

Viata la tara, in vacante, sunt amintiri de neuitat! Cu totii avem bunici la tara sau am avut…asa cum este cazul meu. Insa, copil fiind, imi petreceam toate vacantele la bunici, la tara, printre animale, cu copiii alergand pe ulitele prafuite. Au fost ani ffrumosi, minunati, fara griji, fara necazuri, fara suparari. Aerul curat de la tara imbujoreaza obrajii, ingrasa falcile…asa eram cu totii in copilarie.

viata

*sursa foto: google

Viata la tara – amintiri de neuitat!

Bunica saraca iesea dupa noi si striga de nu stiu cate ori sa intram la masa, insa parca uitam si de mancare si de somn cand ieseam la joaca. Ne jucam sotron, elastic, alergam dupa minge sau unii dupa altii, imbracam si dezbracam papusile….nu ne plictiseam cat era ziua de lunga.

Viata frumoasa traita la tara!

In ziua de azi foarte putini copii mai merg in vacante la bunici, la tara. Majoritatea ies mai rar si afara la joaca, la oras. Acum telefoanele, tabletele, play-station-urile au luat locul prieteniilor, copiii leaga acum prietenii virtuale pe diferite retele sociale…Azi rar copiii mai stiu ce este aia „Tara, tara, vrem ostasi..” sau „Frunza”, „Lapte gros”, jocuri care noua ne-au incantat copilaria.

Revenind la vacantele mele la tara, adoram sa mergem in livada, sa ne intindem pe o patura si sa mancam cirese sau visine, nuci, prune, corcoduse, jucam carti sau table, sah, remy sau pur si simplu leneveam intreaga zi. Ne placea sa plecam prin sat, sa ne plimbam, alergam catei sau pisici, tragandu-le de coada….au fost vacante frumoase, am ramas cu amintiri placute. Acum in casa in care veneam cu atat drag, casa bunicilor, sta sora mea cu cumnatul si copiii…asa incat si fetele mele se pot bucura de vacante frumoase la tara. Stiu ca nu vor sta in casa la televizor sau pe tableta, se vor juca afara, alergand toata ziua…asa cum odata faceam si eu cu sora mea. Viata traita la tara este cu siguranta cea mai frumoasa!

Dragi parinti, lasati copiii sa se bucure de copilarie; luati-le tabletele si telefoanele si trimiteti-i afara la joaca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.