Ziua internationala a muncii „ca un caine”

Ziua de astazi o sarbatorim…prin munca, bineinteles. Pentru ca astazi, daca nu stiati este mare sarbatoare, este ziua internationala a muncii „ca un caine”. 😛

„Românului i-e greu până se apucă de treabă, că de lăsat îndată se lasă.” – spunea Ion Creanga, si mare dreptate avea!

Sunt peste sase miliarde de oameni pe planeta care muncesc pentru a se intretine, insa foarte putini au si viata pe care o doresc. Uneori nu este suficient sa muncesti ca un rob, trebuie sa ai si un minim de noroc pentru a fi fericit. Desi te chinui sa termini o facultate, unii cu greu, cu toate acestea doar o jumatate reusesc sa isi gaseasca si un loc de munca. Dar totusi…de unde expresia muncesti „ca un caine?”

Ziua internationala a muncii „ca un caine”

ziua

Imi spunea un prieten care munceste in Italia: „se munceste in adevaratul inteles al cuvantului, tragi ca un caine ca sa-ti meriti banii. Cand am plecat, mi-am spus: ma duc departe, ma duc sa muncesc pe branci, sa trag pana imi pica mainile din incheieturi, dar sa stiu ca o scot la capat intr-un final.” Asta pentru ca la noi locurile de munca sunt foarte putine, majoritatea pe pile si ce este cel mai important, se munceste din greu pentru un pumn de banuti…bani cu care nu iti poti asigura existenta de zi cu zi, plata facturilor si mancarea zilnica. Acesta este motivul pentru care ai nostri hotarasc sa plece sa munceasca in strainatate, unde pentru o zi de munca grea primesc si rasplata pe masura. Si sa nu uitam ca romanii sunt considerati o forta de munca destul de ieftina. Poate intr-un final, ne vom alinia si noi la standardele celor din afara, la salarii mai bune, astfel incat romanii nostri sa nu mai fie nevoiti sa stea separati de familiile lor, doar pentru un trai mai bun!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.