Mandra mi-s de floricelele mele!

Mandra mamica…eu sunt aceea!!! Fetitele mele sunt asemenea unor floricele: frumoase, gingase, dragute, iubibile…si lista poate continua.

Mandra mamica de odoarele ei

mandra

Cu siguranta ati auzit de expresia : sensibil ca o mimoza! Ei…asa este fiica mea cea mare, extrem de sensibila, timida, rusinoasa, isi face destul de greu prieteni. Am vazut zilele trecute pe internet ca exista o planta – „mimosa pudica”, care isi are originile in America Latina si in America Centrala, a carei sensibilitate la atingere ii surprinde pana si pe botanisti. Aceasta planta creste sub forma unei tufe, avand tulpina lemnoasa si frunzele lenticulare care se prind perechi. Ceea ce este caracteristic mimosei este reflexul sau de aparare, astfel incat, la atingerea plantei sau la racirea temperaturii, frunzele se restrang. Mi se pare incredibila asemanarea cu aceasta planta…Antenolia este exact la fel, se retrage in carapacea ei daca ridici putin tonul la ea sau daca i se pare ceva ciudat in comportamentul tau fata de ea. 
175f250aae3b839e9009533ee3a2b654
Numele fetitei mele – Antenolia l-am „furat” de la nasi, spun furat pentru ca nasii nu au avut nici o pretentie asupra numelui, insa mie mi s-a parut foarte frumos si extrem de interesant numele fetei nasilor, astfel incat l-am pus si eu printesei mele. Numele provine de la o floare rara din Grecia, asa ne-a spus nasa, insa la o cautare pe google nu am gasit nimic referitor la aceasta floare.
In schimb pe Sofi, daca ar fi sa o aseman cu o floare cred ca aceea ar fi Irisul – este destul de indrazneata si dinamica; de mica are un spirit de lider. Este extrem de ambitioasa si ar fi in stare de orice ca toata lumea sa o asculte si sa faca cum vrea ea. 
download
Sunt doua firi total diferite, insa stiu si vad ca se iubesc tare mult, desi se supara destul de des una pe cealalta. De aceea, imi vine sa strig in gura mare cat sunt de mandra de fetele mele dragi si iubite!!!
 Sursa: wilkipedia

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.