De ce să alegi pavajul pentru curtea sau grădina ta?

Atunci când am cumpărat casa am fost foarte atentă să am o curte mare, cu o grădină plină cu flori și un foișor unde să îmi beau cafeaua dimineața. Mă și imaginam cu o cană mare de cafea și o carte romantică, stând lejer la umbră și bucurându-mă de aerul curat.

Am fost atât de încântată atunci când soțului i-a fost recomandat pavajul pentru amenajarea curții și a grădinii. Știam că era exact ceea ce îi lipsea curții mele.

Pavajul – soluția perfectă pentru o curte de vis!

Oare această placă SELVA, ce imită perfect podeaua din lemn, să fie ceea ce curtea mea are nevoie? M-au atras culorile calde și textura fină. Ce îmi place cel mai mult este că acest pavaj combină aspectul lemnului cu durabilitatea ridicată a plăcilor de porțelan.

Ce frumos ar arăta acest pavaj, aș avea o curte unicat, care să mă reprezinte. Exact așa am gândit, privind aleile clasice din beton turnat. Curtea mea s-ar transforma într-un adevărat spațiu de contemplat!

Dar…îmi place și această Alegria Antica, special creată pentru toți cei cărora le place să se joace cu formele. Vrei să îmbini armonios trecutul cu tendințele moderniste? Acest pavaj mă duce cu gândul la drumurile medievale, dar și la aleile moderne de acces.

Parcă văd piciorușele micuțe desculțe ale fetelor lipăind pe acest pavaj modern. Alergăm, ne jucăm, ne ascundem…ne bucurăm de aerul curat, de razele soarelui ce se joacă în părul lor cărlionțat și auriu.

Alege pavajul de calitate!

Pentru orice tip de pavaj pe care îl alegem, importantă este calitatea. Astfel ne vom bucura cât mai mult timp de aspectul curții și al grădinii.

Ce înseamnă un pavaj de calitate?  

  • rezistență sporită la îngheț-dezgheț și sare de degivrare;
  • rezistență ridicată la uzură;
  • rezistență la tipul de trafic încadrat – pietonal, mediu, greu;
  • să fie fabricate și verificate în conformitate cu normele europene SR EN 1338 (pentru pavele),  SR EN 1339 (pentru dale), SR EN 1340 (pentru borduri);
  • durată mare de viață – aproximativ 25 de ani.

Pavelele au un design deosebit, conferind o notă distinctă, dar și un aspect deosebit curții și grădinii. Indiferent de preferințe, curtea poate căpăta un aspect rustic, tradițional sau futurist, pornind de la nuanțe inspirate din natură până la culori îndrăznețe.

Comparativ cu alte materiale folosite pentru amenajarea curţilor, pavajele au avantajul de a putea fi recuperate integral dacă te gândești să aduci modificări în peisagistică. Când este nevoie de o intervenţie la conductele subterane, acestea se pot scoate şi aranja la fel, fără pierderi. Datorită formelor predefinite, dacă o pavelă s-a spart, aceasta poate fi înlocuită foarte uşor.

Pe piața românească de pavaje există mulți producători cu un standard înalt al calității produselor. Important este să fii foarte atent cu cine vrei să colaborezi; urmărește termenul și condițiile de garanție ale produselor, dar și sfaturile de întreținere oferite de către producători.


Eu recomand globall.ro, pe care îi poți contacta la număr de telefon 0745.434.433 sau la adresa de email contact@globall.ro.

De ce globall.ro?

  • Este un renumit distribuitor național al celor mai renumiți producători de pavaje din România: Semmmelrock Stein+Design, Elis Pavaje, Star Stone, Symmetrica, Viastein, Elpreco, Hydro BG.
  • Pune la dispoziție cea mai variată gamă de pavele, dale, borduri, rigole, piatră decorativă, sisteme de garduri și alte accesorii de gradină în România într-un singur loc. Cel puțin 1300 de modele de produse.
  • Oferă un pachet complet de servicii, format din consultanță, transport, montaj și întreținere, de la început până la final, pe tot parcursul proiectului de amenajare.
  • Livrează în toată țara, fiind distribuitor național. Firma colaborează cu o rețea de transportatori, care vor livra pavaje direct din fabrică către orice localitate din România.

Misiunea companiei este de a mulțumi orice client din orice colț al țării. De aceea, pentru a te bucura de colțul tău preferat, realizat exact așa cum ai visat, Globall Design Online te ajută cu pavaje frumoase și de calitate.

Tu cum îți imaginezi curtea sau grădina ta? Ai folosi pavajele?

Un comentariu


  1. noi am avut ciment turnat in curte si s-a tot macinat si l-am tot spart cand au aparut lucrari de facut. IN primavara vrem si noi sa punem pavele pentru ca arata mai bine, se pot scoate si pune la loc cand e ceva de lucru si am inteles ca rezista si mai bine la inghet.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.